ΑΘΗΝΑ
01:51
|
27.07.2024
Από το 41% στο 28% δεν το λες και λίγο. Το «ταρακούνημα» η μόνη λύση.
Βάρις, ο «δαιμόνιος»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν τα πήγες καλά Κυριάκο» είπε πικραμένος ο έρμος Άρης Πορτοσάλτε και μέχρι και τη δική μου καρδιά ράγισε, καθώς δεν μπορούσε να κρύψει τη θλίψη του για το αποτέλεσμα και το 28% που έλαβε η ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ωστόσο, καθώς προσπαθεί και ο ίδιος να συνειδητοποιήσει και να βρει «τι λάθος πήγε και πήρε τόσο χαμηλό ποσοστό η ΝΔ;!», η ατάκα που συνόδεψε τη θλιμμένη του παραπάνω δήλωση για τον «Κυριάκο» ήταν: «Το θέμα είναι να μην ευνουχιστεί η κυβέρνηση». Φυσικά, και το είπε σε μια προσπάθεια να σώσει με νύχια και με δόντια, με έναν προσωπικό αγώνα, θα λέγαμε, την κυβέρνηση από τον λαό, που όπως φαίνεται δεν του έδωσε το ποσοστό που τόσο λαχταρούσε.

Να φταίει άραγε ο Καραμανλής; Ο Σαμαράς; Ο ίδιος ο Μητσοτάκης; Η εσωκομματική αντιπολίτευση; Τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης και δεν έκανε; Ο καύσωνας; Η δροσερή θάλασσα και η ηλιοθεραπεία; Τα μαύρα μας τα χάλια; Τα μαύρα τους τα χάλια; Θα σας γελάσω, δεν ξέρω.

Το θέμα όμως παιδιά μου είναι «Να μην ευνουχιστεί η κυβέρνηση».

Τι είναι λοιπόν αυτό που φοβάται ο γνωστός δημοσιογράφος; Τι θα γίνει εάν ευνουχιστεί η κυβέρνηση; Πού πάει το μυαλό του και τι είναι αυτό που τον τρομάζει;

Παρακάτω, παραθέτω διάφορα παραδείγματα, ορισμούς, ιστορικές αναφορές, για την περίπτωση που γίνει αυτό που απεύχεται ο Άρης Πορτοσάλτε.

Δεν θα ξεκινήσω από τον ευνουχισμό των ζώων κατά την 4η χιλιετία π.Χ., που γινόταν για να μειώσει ή εξαφανίσει την επιθετικότητα των αρσενικών για επικράτηση στο κοπάδι (μόλις το έκανα), αλλά θα αναφερθώ στον ευνουχισμό των ανθρώπων στο πέρασμα των αιώνων, καθώς και τους λόγους που προέβαιναν σε αυτό.

Αρχικά, ο ευνουχισμός αφορούσε αιχμάλωτους πολέμου (που, αφού τους έκοβαν τους όρχεις οι ίδιοι έπαυαν να έχουν οποιαδήποτε σεξουαλική επιθυμία και φυσικά δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά), με τους ίδιους να χρησιμοποιούνται ως υπηρέτες των βασιλέων και των αρχόντων, έχοντας έτσι άμεση πρόσβαση στο βασίλεια, κερδίζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του εκάστοτε μονάρχη. Με το πέρασμα των χρόνων, οι ευνούχοι αναδείχθηκαν σε θέσεις εξουσίας, καθορίζοντας με τις αποφάσεις τους έμμεση επιρροή στην ιεραρχία.

Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε, τον Βάρις από το Game of Thrones, που «έκοβε και έραβε» με τις σατανικές του συμβουλές που έδινε στον εκάστοτε βασιλιά που είχε πάνω από το κεφάλι του; (Από τους Lannister στην Daenerys Targaryen και τούμπαλιν).

Δεν σας αρέσει ο Βάρις και ο σκανδαλώδης κόσμος του GoT; Σας έχω και ακόμα πιο σκανδαλώδεις καιρούς, το Βυζάντιο και τον ευνούχο Ναρσή, ο οποίος υπηρετούσε στην αυλή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Κατάφερε μάλιστα να κερδίσει τόσο την εύνοια του αυτοκράτορα, που κατά την Στάση του Νίκα, ο Ναρσής ήταν που στάλθηκε ως βασιλικός εκπρόσωπος για να κατευνάσει τα πλήθη.

Δεν θέλετε να διαβάσετε ιστορικά και φανταστικά γεγονότα; Σας έχω και κορεάτικη έρευνα, κατά την οποία οι ευνουχισμένοι άνδρες ζουν περισσότερο, έως και 20 χρόνια, από τους άνδρες που διατηρούν τα γεννητικά τους όργανα. Πολλοί Κορεάτες μάλιστα πιστεύουν, ότι οι ανδρικές ορμόνες ευθύνονται κυρίως για τη συντόμευση της ζωής ενός κανονικού άνδρα!

Δεν θέλετε ούτε έρευνες; Σας έχω και τον ορισμό του ευνουχισμού σύμφωνα με τον (αγαπημένο φιλόλογο της αρχισυντάκτριάς μου) Τριανταφυλλίδη. Σύμφωνα λοιπόν με τον ορισμό που βρίσκουμε στο Λεξικό:

Ευνουχισμός ο [evnuxizmós] Ο17 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του ευνουχίζω. 1. αφαίρεση ή καταστροφή των γεννητικών αδένων, κυρίως σε άρρενα άτομα ή σε αρσενικά ζώα. 2. (μτφ., μειωτ.) απώλεια του δυναμισμού, των φυσικών δυνατοτήτων ενός ατόμου, που οφείλεται κυρίως σε αρνητικές παρεμβάσεις. [λόγ. < ελνστ. εὐνουχισμός].

Τι από τα παραπάνω, θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε; Ή όλα τα παραπάνω; Απάντηση θα πάρουμε, γιατί αγωνιούμε;

(Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο…)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα