ΑΘΗΝΑ
07:59
|
29.06.2024
Η δημοτική αρχή προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας των κολυμβητηρίων μέχρι ότου εκλείψει ο κίνδυνος.
Με σταφυλόκοκκο οι πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ύπαρξη σταφυλόκοκκου διαπίστωσαν οι υγειονομικοί έλεγχοι που διενεργούνται στο νερό των δημοτικών κολυμβητηρίων του δήμου Τρικκαίων με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας αυτών, μέχρι ότου εκλείψει ο κίνδυνος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Μιχάλη Λάππα στον ιστότοπο  trikalanews.gr οι δύο πισίνες έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο. «Κάνουμε δύο φορές την εβδομάδα ελέγχους. Ο πρώτος δεν έδειξε κάτι, ο δεύτερος ωστόσο που έγινε την Παρασκευή, έδειξε ότι και οι δύο πισίνες έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο», ε΄πε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε ότι ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στο εν λόγω κολυμβητήριο παρουσιάζονται ελλείψεις, όπως για παράδειγμα αυτή του χλωροποιητή, με αποτέλεσμα η «κρίσιμη διαδικασία της χλωρίωσης να γίνεται μερικώς ‘με το χέρι’».

Ο κ. Λάππας απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτό μπορεί να συντέλεσε στην ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου, δεν το επιβεβαίωσε ούτε απέκλεισε το γεγονός. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιος δημοσίευμα το μηχάνημα του χλωροποιητή το οποίο κοστίζει 40-50 χιλιάδες ευρώ και δεν έχει αποκατασταθεί.

Η ενημέρωση από τον Δήμο Τρικκαίων:

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι κλείνουν για συγκεκριμένες ημέρες η μικρή και η μεγάλη πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Συγκεκριμένα:
– Η μικρή πισίνα κλείνει από την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου 20924. Θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 10  Ιουνίου 2024.
– Η μεγάλη πισίνα κλείνει από την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και για την επαναλειτουργία της θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.
Οι δύο κολυμβητικές δεξαμενές κλείνουν για λόγους συντήρησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα