ΑΘΗΝΑ
14:04
|
24.06.2024
Η διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό είχε αναβληθεί δύο φορές, μια το 2022 και ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον ανακριτή Πύργου οδηγήθηκε σήμερα (11/6) το μεσημέρι ο 37χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες το απόγευμα, στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να μεταβεί στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ώστε να απολογηθεί στον εισαγγελέα, πράγμα που δεν κατέστη εφικτό, καθώς ξέσπασαν βίαια επεισόδια στον προαύλιο χώρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς της 11χρονης και μέλη της κοινότητας, οι οποίοι αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τον 37χρονο.

Με δύο χτυπήματα σκότωσε την 11χρονη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 11χρονης Βασιλικής έγιναν γνωστά το μεσημέρι, ρίχνοντας φως στον τρόπο με τον οποίο ο δράστης και θείος του θύματος της στέρησε τη ζωή.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πλήθος τραυμάτων από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμότην πλάτη και τα πλευρά. Δέχτηκε μοιραία πλήγματα στον σπλήνα και την καρδιά εκτός από τον λαιμό. Στα δύο αυτά χτυπήματα αποδίδεται ο θάνατος της, ενώ, από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή, δεν προκύπτει βιασμός.

Μετά τη δολοφονία της Βασιλικής, ο δράστης πέταξε το κατσαβίδι σε βάλτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος ομολόγησε ότι τα κίνητρά του ήταν σεξουαλικής φύσεως, υποστήριξε όμως πως δεν κακοποίησε σεξουαλικά το κορίτσι, πριν το δολοφονήσει.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελευθέρα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: «Πάντως, σε κάθε περίπτωση ,έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Είχε καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης το 2020

Πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών της έδρας του Μικτού Ορκωτού Ζακύνθου, αναφορικά με την απόφασή τους να χορηγηθεί αναστολή της ποινής του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής- ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2020 πρωτοδίκως για βιασμό ανήλικης-, διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα.

Παρότι το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει το 2020 για τον βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης εννέα ετών, ο καταδικασμένος βιαστής κυκλοφορούσε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονη

Μάλιστα, η διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό είχε αναβληθεί δύο φορές: Την πρώτη το 2022, αναβλήθηκε επειδή ο κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο και τη δεύτερη, τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω αποχής των δικηγόρων. Τελικά, η εκδίκαση ορίστηκε για το 2025.

Στο ενδιάμεσο, ο 37χρονος κλήθηκε να παρουσιάζεται σε Α.Τ. της περιοχής, του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης να έρθει σε επαφή με το 14χρονο θύμα του.

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση, εκδόθηκε την Τρίτη επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναφέρει:

«Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης,  με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σωρό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό λόγω τροχαίου

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Ευελπίδων (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα