ΑΘΗΝΑ
12:03
|
26.06.2024
Πρόκειται για την πρώτη φορά, που παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ καταδικάζεται για έγκλημα.
Χάντερ και Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχος κρίθηκε ο Χάντερ Μπάιντεν, τελικά, για ψευδή δήλωση σε σχέση με την πώληση πυροβόλου όπλου, ψευδή δήλωση σε συναλλαγή πυροβόλων όπλων και για κατοχή πυροβόλου όπλου ενώ ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ καταδικάζεται για έγκλημα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 54 ετών, κούνησε ελαφρά το κεφάλι του μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ασπάστηκε τον δικηγόρο του και στη συνέχεια αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι αποδέχεται την έκβαση της υπόθεσης, καθώς και ότι σέβεται την δικαστική διαδικασία. Σημειώνεται πως ο Χάντερ Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση. Ο δικαστής δεν όρισε ημερομηνία για την καταδίκη, αλλά πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι συνήθως σε 120 ημέρες. Αυτό σημαίνει το αργότερο ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, το 61% δήλωσε ότι η δικαστική περιπέτεια του Χάντερ Μπάιντεν δεν θα επηρεάσει την ψήφο τους.

Η απόφαση κατά του Χάντερ Μπάιντεν έρχεται μετά την ποινική καταδίκη του Τραμπ στις 30 Μαΐου, του πρώτου πρώην προέδρου των ΗΠΑ που κρίθηκε ένοχος για κακούργημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Τράπεζα Πειραιώς: Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή, 28/6

Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Προστέθηκαν επτά νέες υπηρεσίες

Πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στη Λακωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα