ΑΘΗΝΑ
12:28
|
26.06.2024
Τον περασμένο μήνα, η Ουάσινγκτον αποφάσισε την παράδοση όπλων και πυρομαχικών αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον νέο Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Μουστάφα, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ιορδανία, στο πλαίσιο της όγδοης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Μπλίνκεν καλωσόρισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή και συζήτησε με τον πρωθυπουργό Μουστάφα την ανάγκη για πλήρη και συνεπή εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτευχθούν οι προσδοκίες των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ «επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ» και ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστινίους, στη διάσκεψη για την ανθρωπιστική απόκριση στη Γάζα, καλώντας και άλλους δωρητές να αυξήσουν επίσης τη βοήθειά τους.

Υπογραμμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, τον περασμένο μήνα η Ουάσινγκτον ενημέρωσε το Κογκρέσο πως θα προχωρήσει στην παράδοση όπλων και πυρομαχικών προς το Ισραήλ, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Μπλίνκεν, που μιλούσε στη διάσκεψη που διεξάγεται στην Ιορδανία, είπε πως το Ισραήλ έχει κάνει ορισμένα «σημαντικά βήματα», προκειμένου να ανοίξει περισσότερα περάσματα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στη διανομή βοήθειας στη Γάζα, αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. Τέλος, κάλεσε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα ώστε να μειωθούν οι απώλειες αμάχων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα