ΑΘΗΝΑ
05:10
|
26.06.2024
Η απόφαση κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρώτες ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία λόγω του καύσωνα είναι γεγονός, καθώς οι αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στην απόφαση αυτή, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (10/06).

Αναλυτικά, ο δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για τις επόμενες μέρες λόγω καύσωνα. Συγκεκριμένα, με απόφαση της δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό δημοτικό) από την Τρίτη (11/06) έως και την Πέμπτη (13/06).

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, και τα ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Καύσωνας, Καιρός, Δήμος Χαλκίδας, Χαλκίδα, Σχολεία

Αλλαγές ανακοινώθηκαν επίσης:

  • Στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ο παιδικός σταθμός, για τρεις μέρες. 
  • Στην Ερέτρια, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.
  • Στα Μετέωρα, ο δήμαρχος αποφάσισε τη μείωση του ωραρίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τις τρεις δύσκολες μέρες, αυστηρά μέχρι τις 11:30. Μετά, τα σχολεία θα κλείνουν.
  • Στην Κόρινθο,  ο δήμος αποφάσισε ότι δε θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου.
  • Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου Νάουσας.

Η προειδοποίηση του Βασίλη Κικίλια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, το απόγευμα της Δευτέρας (10/06) επέστησε «την προσοχή όλων για τον τριήμερο καύσωνα» που επίκειται.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την προετοιμασία για τον επερχόμενο καύσωνα. Έτσι, προσερχόμενος σε αυτή τη σύσκεψη, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε: «Με βάση και τον Δείκτη Επικινδυνότητας Πυρκαγιών που θα είναι πολύ υψηλός στο 4 για σημαντικές περιοχές της Ελλάδας συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια Υπουργεία, φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση φυσικά πρώτου και δευτέρου βαθμού. Θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, να ζητήσουμε από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της, των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους, της οικολογίας».

Ακόμα, στις σχετικές δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε: «Είμαστε ήδη 40 ημέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει, όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη. Εφιστώ την προσοχή όλων σε αυτήν την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα