ΑΘΗΝΑ
14:14
|
29.06.2024
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα Δ120Γ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την ολοκλήρωση της οποίας αναμενόταν να ανακοινωθεί η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους.

Τελικά, η διαδικασία διακόπηκε λίγο μετά τις 4.00 μ.μ. χωρίς ετυμηγορία, μιας και ο συνήγορος υπεράσπισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, Ιωάννη Γλύκα, χρειάστηκε περισσότερες από 6 ώρες για να αναπτύξει τα επιχειρήματα του. Όπως ήταν φυσικό, η τεράστια καθυστέρηση προκάλεσε την αγανάκτηση των φίλων και συγγενών του Ζακ, με τη μητέρα του Κωστόπουλου να διαμαρτύρεται, ενώ συγκεντρωμένοι φίλοι και αλληλέγγυοι της οικογένειας και του θύματος ξέσπασαν σε συνθήματα.

Υπογραμμίζεται ότι, λόγω απουσίας του συνηγόρου του μεσίτη, η διαδικασία είχε λάβει ξανά αναβολή για σήμερα, αντί να ολοκληρωθεί στις 4 Ιουνίου, όπως αναμενόταν.

Τελικά, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 10 Ιουλίου, παρατείνοντας περαιτέρω την αγωνία της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έδρας του ΜΟΕ, Στέλιος Κωσταρέλος, ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη. Με μία σύντομη εισήγηση προς τους δικαστές και τους ενόρκους του Εφετείου, ο εισαγγελικός λειτουργός, επικαλούμενος μαρτυρικές καταθέσεις, αναφέρθηκε «σε σκηνικό λιντσαρίσματος» που αποτυπώθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

H «δημοκρατική παράταξη» μετά τις ευρωεκλογές

Λέσβος: Έσβησε η φωτιά στην Αγία Παρασκευή (upd)

Ξυλοδαρμός ανηλίκου από τον πατέρα του επειδή ο 15χρονος του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος λόγω ανέμων και του φόβου για πυρκαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα