ΑΘΗΝΑ
15:47
|
05.10.2024
«Τεράστιο λάθος, να μπούμε στη λογική του "κάνω ανασχηματισμό για να δοθεί πολιτικό μήνυμα"», εκτίμησε η βουλευτής της ΝΔ.
Το πολιτικό μήνυμα ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Υπάρχουν αυτοί που αδιαφόρησαν, υπάρχουν αυτοί που συνειδητά δεν πήγαν και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, καθώς και άλλοι που είπαν “παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια”, τα οποία πράγματι υπάρχουν».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε την εκτόξευση της αποχής στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την εμφάνισή της σήμερα, στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τα σενάρια ανασχηματισμού που κυκλοφορούν από χθες, Δευτέρα.

«Κακά τα ψέματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή οι διορισμένοι, οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνονται και λογοδοτούν, κι ας μην είναι αιρετοί. Ο πρωθυπουργός θα τα εξετάσει όλα αυτά και θα πράξει δεόντως», ανέφερε η βουλευτής της Ν.Δ.

Όσο αφορά στα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάζει την περίπτωση κυβερνητικού ανασχηματισμού, η κ. Μπακογιάννη, εκτίμησε ότι θα αποτελούσε «τεράστιο λάθος, να μπούμε στη λογική του “κάνω ανασχηματισμό για να δοθεί πολιτικό μήνυμα”». «Το είχε κάνει στο παρελθόν η ΝΔ επί Σαμαρά και μας στοίχισε πάρα πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με εντολή να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι το αριστερά ή δεξιά, αλλά να αντιμετωπίσουμε το βαθύ κράτος, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Για να το αλλάξεις βέβαια δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, χρειάζεται δουλειά», πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε πως το πολιτικό μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. «Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πρέπει να είναι προβληματισμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε. Επομένως, το μήνυμα ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού και είναι λάθος να νομίζουμε ότι μεταδώσαμε στον κόσμο τη σημασία των Ευρωεκλογών», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας φτάνει το 113% το δεύτερο τρίμηνο του 2024

BRICS: Επίσημα αίτηση-μέλους η Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα