ΑΘΗΝΑ
12:05
|
26.06.2024
Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου επέτρεψε στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 9 και 10 Ιουλίου θα εξεταστεί η έφεση που κατέθεσε η υπεράσπιση του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατά της έκδοσής του από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου επέτρεψε στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσης, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του ιδρυτή των Wikileaks, πως, εάν δικαστεί στις ΗΠΑ, είναι υψηλή η πιθανότητα να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματά του.

Ο 52χρονος Αυστραλός αγωνίζεται κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες, με την πλειοψηφία να αφορούν τον νόμο περί κατασκοπείας, σχετικά με τη μαζική διαρροή απόρρητων αμερικανικών εγγράφων -στη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας αυτού του είδους στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Τράπεζα Πειραιώς: Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή, 28/6

Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Προστέθηκαν επτά νέες υπηρεσίες

Πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στη Λακωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα