ΑΘΗΝΑ
22:01
|
23.06.2024
Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε περικοπές φόρων, αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο οι Συντηρητικοί πετσόκοψαν ανελέητα.
Ρίσι Σούνακ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία (μάλλον δύσκολη, αν όχι μάταιη) προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων κατά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, οι Βρετανοί Συντηρητικοί έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα το προεκλογικό πρόγραμμά τους στη βάση του τρίπτυχου: «Ξεκάθαρο Σχέδιο. Τολμηρή Δράση. Ασφαλές Μέλλον».

Το μανιφέστο των Συντηρητικών παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο Βρετανός πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος Ρίσι Σούνακ.

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε περικοπές φόρων, αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας που έχει καταρρακωθεί εδώ και τουλάχιστον μιάμιση δεκαετία με ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων του κόμματός του αλλά και των αντιπολιτευόμενων Εργατικών που προηγούνται σε πολλές δημοσκοπήσεις με διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων…

Ειδικότερα, ο Ρίσι Σούνακ υποσχέθηκε πως αν κερδίσει τις εκλογές, τότε θα μειώσει τις εισφορές εθνικής ασφάλισης κατά 2%, τους φόρους για την αγορά πρώτης κατοικίας αλλά και τους φόρους που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Κοστολόγησε τις παροχές αυτές με πάνω από 20 δισ. στερλίνες σε ορίζοντα πενταετίας, διαβεβαιώνοντας πως τα χρήματα θα εξασφαλιστούν από τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και την εξοικονόμηση πόρων από συμβούλους.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) που αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, το μανιφέστο των Συντηρητικών υπόσχεται ότι θα κτιστούν 40 νέα νοσοκομεία στην Αγγλία και θα προσληφθούν περισσότεροι γιατροί, ελπίζοντας πως οι ψηφοφόροι θα έχουν μνήμη «χρυσόψαρου» και θα ξεχάσουν πως ακριβώς την ίδια υπόσχεση είχαν δώσει οι Συντηρητικοί και στις εκλογές του 2019…

Υποσχέθηκε ακόμη πως θα κτίσει 1,6 εκατομμύριο κατοικίες την επόμενη πενταετία…

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια σε αστικά κέντρα, οι Συντηρητικοί υπόσχονται την πρόσληψη 8.000 αστυνομικών «έναν για κάθε γειτονιά ώστε να μειωθεί η αντικοινωνική συμπεριφορά μέσω εντατικοποίησης της καθημερινής αστυνόμευσης».

Για τη μετανάστευση υπόσχεται ότι κάθε χρόνο θα μειώνεται στο μισό και πως οι πτήσεις προς τη Ρουάντα με παράτυπους μετανάστες θα ξεκινήσουν κανονικά τον επόμενο μήνα.

Πώς αντέδρασαν οι Εργατικοί

Το Εργατικό κόμμα σε μία πρώτη αντίδραση σχολίασε πως αυτά που παρουσίασε σήμερα ο Σούνακ τον κάνουν να μοιάζει με μία δεύτερη εκδοχή της προκατόχου του, Λιζ Τρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα