ΑΘΗΝΑ
09:12
|
02.07.2024
Οι μεταλλωρύχοι δηλώνουν αποφασισμένοι και απορρίπτουν τους εκβιασμούς αλλά και τον εμπαιγμό της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 12/6 οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, ζητώντας από την εργοδοσία να αφήσει τις επικίνδυνες, αντεργατικές, παράνομες προτάσεις για κατάργηση του 8ωρου και των επίσημων αργιών και να υπογράψει ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και κοινωνικά επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους και απορρίπτουν τους εκβιασμούς αλλά και τον εμπαιγμό της εργοδοσίας, που μάλιστα πρότεινε στους εργαζόμενους αύξηση 5% στον βασικό μισθό αλλά με την προϋπόθεση να δεχτούν την εφαρμογή «νέου προγράμματος εργασίας», με 12ωρη-4ήμερη εργασία, κατάργηση των αργιών και 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο.

Με την τελευταία ανακοίνωση των Σωματείων οι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» δηλώνουν ότι «το 12ωρο θα μας οδηγήσει στον θάνατο. Ποια ασφάλεια θα έχουμε όταν θα θρηνούμε νεκρούς; Όταν όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η δουλειά 4 x 12 ώρες έχει τουλάχιστον 20% μεγαλύτερη πιθανότητα εργατικού ατυχήματος σε σχέση με την τυπική 8ωρη εργασία;». Τέλος, θυμίζουν ότι αυτοί παράγουν τον τεράστιο πλούτο που καρπώνεται η «Ελληνικός Χρυσός»: «Είμαστε εμείς που δώσαμε έμπρακτα και χειροπιαστά 20% αύξηση των τόνων παραγωγής χρυσού στην Ολυμπιάδα και 26% περισσότερους τόνους παραγωγής ανά βάρδια για το 2023».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός από πυροβολισμούς στο Ψυχικό

Πυρκαγιές: Διάσπαρτες εστίες σε Χίο και Κω-Νέα φωτιά στο Ηράκλειο

«Καυτός» και ο Ιούλιος για τα τιμολόγια του ρεύματος

Θερινές εκπτώσεις από Δευτέρα 8 Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα