ΑΘΗΝΑ
13:10
|
26.06.2024
Το Ισραήλ κατηγορεί τον Οργανισμό για διακρίσεις εις βάρος του. Η Εξεταστική Επιτροπή καταγγέλλει ότι το Ισραήλ παρεμποδίζει το έργο της.
Εξόντωση, βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, ανάμεσα στα εγκλήματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο συμπέρασμα πως το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου που έχει εξαπολύσει στη Λωρίδα της Γάζας, έφτασε Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ (COI), συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος της «εξόντωσης».

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, της εξόντωσης, του φόνου, των διώξεων με βάση το φύλο και στόχο τους Παλαιστίνιους άνδρες και αγόρια, της αναγκαστικής μεταφοράς, των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης και σκληρής μεταχείρισης» έχουν διαπραχθεί από το Ισραήλ, αναφέρει η επιτροπή αυτή, που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2021 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε δύο παράλληλες και ξεχωριστές εκθέσεις της.

Η μία από τις εκθέσεις αφορά τις ενέργειες της Χαμάς, όπου και εκεί παρατηρεί την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, στα πρώτα στάδια του πολέμου στη Γάζα. Οι δύο εκθέσεις πρόκειται να παρουσιαστούν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα.

Διακρίσεις εις βάρος του βλέπει το Ισραήλ

Για «συστηματικές διακρίσεις» εις βάρος της χώρας, κατηγόρησε αμέσως η ισραηλινή πρεσβεία στη Γενεύη, την Επιτροπή, κάνοντας λόγο για «ατζέντα» του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ.

Η επιτροπή έρευνας «απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι όλες της οι ενέργειες εξυπηρετούν μια πολιτική ατζέντα κατά του Ισραήλ», κατήγγειλε η Μεϊράβ Σαχάρ, πρεσβεύτρια του Ισραήλ στον ΟΗΕ στη Γενεύη. Υπογραμμίζεται ότι το Ισραήλ αρνείται να συνεργαστεί με την Επιτροπή στην έρευνά του.

Από μεριά της, η Εξεταστική Επιτροπή καταγγέλλει ότι το Ισραήλ παρεμποδίζει το έργο της, εμποδίζοντας τους ερευνητές να έχουν πρόσβαση τόσο στο Ισραήλ, όσο και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα