ΑΘΗΝΑ
09:57
|
04.07.2024
Μάχη με τις φλόγες δίνουν 25 ομάδες πυρόσβεσης, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, την Αρχή Φύσης και Πάρκων και τον ισραηλινό στρατό.
Από τις φωτιές στο Βόρειο Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εκτόξευση τουλάχιστον 215 ρουκετών και πυραύλων προχώρησε σήμερα η Χεζμπολάχ κλιμακώνοντας τις επιθέσεις στο Βόρειο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ανώτερου στελέχους της, Τάλιμπ Αμπντάλα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο δολοφονηθείς διοικητής της Χεζμπολάχ Τάλιμπ Αμπντάλα (δεξιά). Αριστερά ο διοικητής της οργάνωσης Βισάμ Ταουίλ

Το μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ προκάλεσε νέες μεγάλες πυρκαγιές σε περιοχές του Βορείου Ισραήλ, θέτοντας σε κίνδυνο στρατηγικές τοποθεσίες και εγκαταστάσεις (σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινού διοικητή της βόρειας περιφέρειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 25 ομάδες πυρόσβεσης, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, την Αρχή Φύσης και Πάρκων και τον ισραηλινό στρατό, πασχίζουν να θέσουν υπό  έλεγχό τις πυρκαγιές  στις πόλεις Μπιρίγια, Καντίντα, Άιν Ζεϊτίμ και Τζιβ’ον του βόρειου Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο Χασίμ Σαφιντίν, ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ, σε δηλώσεις που έκανε στη Βηρυτό μετά την κηδεία του δολοφονηθέντος διοικητή της οργάνωσης Τάλιμπ Αμπντάλα προειδοποίησε πως η οργάνωση θα εντείνει τον αριθμό, την ένταση, την ισχύ και την ποσότητα των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ, λέγοντας:

«Εάν ο εχθρός φωνάζει και μουγκρίζει για ό,τι συμβαίνει στη βόρεια Παλαιστίνη (σ.σ. εννοεί παλαιστινιακές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ), αφήστε τον να προετοιμαστεί για να κλάψει και να θρηνήσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Αξιωματούχοι της Fed ανοιχτοί στην αύξηση επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει

Διεθνές Δικαστήριο: Έγκριση της παρέμβασης στην υπόθεση γενοκτονίας κατά της Μιανμάρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα