ΑΘΗΝΑ
00:30
|
28.09.2024
Τα γραφεία του ιδρύματος θα βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά και τη Νέα Υόρκη.
Το αντικείμενο του ιδρύματος θα αφορά την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ίδια ημέρα με τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου του «Ιδρύματος Αλέξη Τσίπρα»-το οποίο θα «ανοίξει τις πόρτες του» την ερχόμενη Δευτέρα- ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός δικού του ιδρύματος, το οποίο θα αφορά την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη.

Το ίδρυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φέρει το όνομα «Center for European Progress», με ατζέντα την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη, ενώ τα γραφεία θα βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά και την Νέα Υόρκη.

Στο ερώτημα γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του ινστιτούτο, την ίδια ημέρα που ανακοινώνει το λογότυπό του το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, απάντησε στο ΣΚΑΙ πως «δεν είναι μια απόφαση που ελήφθη χθες», αλλά «βρίσκεται υπό επεξεργασία τους τελευταίους μήνες». Η ίδια διευκρίνισε πως το αντικείμενο του ιδρύματος δεν θα αφορά αποκλειστικά την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, αλλά συνολικά την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη.

Η εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε επιστολές στο Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στους Πράσινους και την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ζητώντας κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων. Η ίδια διευκρινίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο κόμμα της Αριστεράς, αλλά θα συμβάλει στην ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Τη Δευτέρα, 17 και την Τρίτη, 18 Ιουνίου, το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» ξεκινά τη διαδρομή του με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», μια εκδήλωση με διακεκριμένους καλεσμένους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα