ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά. Οι ρίψεις νερού από αέρος εμπόδισαν τα χειρότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η φωτιά περιορίστηκε και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν» ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι σε εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών της εταιρίας Pal δίχως ευτυχώς να τραυματιστούν ή να εγκλωβιστούν εργαζόμενοι.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος,  εξήγησε ότι έγινε ρίψη νερού από ελικόπτερα στο χώρο του εργοστασίου αφενός για να μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο και αφετέρου για να δημιουργηθεί μία «ζώνη ασφαλείας» ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενες εγκαταστάσεις και να αποτραπούν (όπως και έγινε!) πολύ χειρότερα.

Η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο μετά τις 18.40 στο εργοστάσιο της εταιρίας Παλαμήδης ΑΕ, συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τραυματίες ή εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι.

Έκρηξη και μετά πυρκαγιά

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι σε εργοστάσιο στην κάτω Κηφισιά, στην οδό Αιγίδων, με πυκνούς μαύρους καπνούς να υψώνονται από το κτήριο, και την υπηρεσία 112 να στέλνει μηνύματα στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών να κλείσουν πόρτες και παράθυρα για να μην εκτεθούν σε πιθανό τοξικό νέφος.

Σύμφωνα με τον Alpha, το εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει ανοξείδωτα τηγάνια, βρισκόταν σε λειτουργία την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη. Εκρήξεις ακούγονταν για ώρες στο σημείο, καθώς στο εσωτερικό του εργοστασίου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, το εργοστάσιο είναι της εταιρίας «Pal», ιδιοκτησίας Βασίλη Παλαμίδη, του συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Κατόπιν επικοινωνίας με την πρώην υφυπουργό, ο Alpha ενημερώθηκε ότι ο χώρος εκκενώθηκε προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Στην Πυροσβεστική σήμανε αμέσως συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο Erickson το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι άγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα εντός του κτιρίου.

Επίσης, άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα αίτια της έκρηξης.

Ήχησε το 112

Στους κατοίκους της περιοχής στάλθηκε μήνυμα από το 112, λόγω των πυκνών καπνών που έχουν «σκεπάσει» την περιοχή.

Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Αποκαταστάθηκε κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα
  • Στην οδό Σένεκα
  • Στην οδό Αιγιδών

Τελικά η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 20.30 στο παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στην Κηφισιά, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα