ΑΘΗΝΑ
02:01
|
03.07.2024
Η απληστία των ιδιοκτητών ακινήτων που στεγάζουν υπεράριρθμους εργάτες σε παλιά καταλύματα, οδηγεί σε τραγωδίες, λέει η κυβέρνηση.
Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των νεκρών ήταν Ινδοί υπήκοοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 49 έφθασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε κτίριο που στέγαζε μετανάστες εργάτες στην πόλη του Κουβέιτ.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, από άγνωστη αιτία, σε κτίριο στη νότια συνοικία Μανγκάφ της πρωτεύουσας, στην οποία κατοικούν πολλοί ξένοι εργάτες, προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σεΐχης Φαχάντ αλ Γιουσούφ αλ-Σαμπάχ διέταξε τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κτιρίου, τονίζοντας πως «δυστυχώς, η απληστία των ιδιοκτητών ακινήτων είναι αυτή που οδηγεί σε αυτές τις τραγωδίες».

«Το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Δεκάδες διασώθηκαν, αλλά δυστυχώς υπήρξαν πολλοί θάνατοι ως αποτέλεσμα της εισπνοής καπνού από τη φωτιά», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ανώτερος διοικητής της αστυνομίας.

«Πάντα προειδοποιούμε να μην στριμώχνονται πάρα πολλοί εργαζόμενοι σε καταλύματα», πρόσθεσε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον τύπο εργασίας ή τον τόπο καταγωγής των θυμάτων, αλλά τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των νεκρών ήταν Ινδοί με ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοζάνη: Άνδρας έδεσε το σκυλί του σε φορτηγάκι και το έσερνε στο χωριό

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νότια Αφρική: Δολοφόνησαν τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του ύψους Ζακ Φρίταγκ

Θεσσαλονίκη: 13χρονος κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα