ΑΘΗΝΑ
13:00
|
26.06.2024
Μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον θάνατο τεσσάρων μελών, ανάμεσά τους και ενός ανώτερου διοικητή της, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ κατονόμασε το υψηλόβαθμο στέλεχος ως τον Ταλέμπ Αμπντουλάχ, 55 ετών, από τη νότια πόλη Άανττσιτ του Λιβάνου, ο οποίος θεωρείται ο σημαντικότερος διοικητής της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε από το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τα μέλη της Χεζμπολάχ έλαβε χώρα στην πόλη Τζουαίγια στον νότιο Λίβανο, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Πρόκειται για την δεύτερη σημαντική απώλεια στις τάξεις της λιβανέζικης οργάνωσης, μετά τον θάνατο του Ουισάν αλ Ταουίλ, γνωστού και ως «Τζαουάντ», αναπληρωτή επικεφαλής της επίλεκτης μονάδας Ραντουάν (Radwan) μαχητών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, σε αεροπορική επιδρομή τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι νέοι θάνατοι ανέβασαν σε 340 τον αριθμό των μαχητών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 8 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, χθες Τρίτη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή 10 επιχειρήσεων εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων και οικισμών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ σήμερα το πρωί ισραηλινά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ένα σφοδρό μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν προς τις περιοχές της Άνω Γαλιλαίας, της Κάτω Γαλιλαίας και της Κοιλάδας του Ιορδάνη στο βόρειο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Kan δημοσίευσε βίντεο με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους, ενώ το Channel 12 δημοσίευσε επίσης βίντεο με την αντιπυραυλική άμυνα σε δράση και μετέδωσε δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων που έκαναν λόγο για περίπου 100 εκτοξεύσεις από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στη Λακωνία

Βίαιη προσαγωγή ανήλικου προσφυγόπουλου στο Θησείο

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα