ΑΘΗΝΑ
01:47
|
08.09.2024
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ εξήγησε ότι υπάρχουν πάνω από 8.000 παιδιά κάτω των 5 ετών που διαγνώστηκαν με οξύ υποσιτισμό.
Παιδάκι που λιμοκτονεί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καταστροφική πείνα και συνθήκες που μοιάζουν με λιμό» αντιμετωπίζει ένα σημαντικό μέρος των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας εξαιτίας του πολέμου και του αποκλεισμού κάθε ουσιαστικής βοήθειας από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφας στα σύνορα με την Αίγυπτο εδώ και περίπου 40 μέρες. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ, Τέντρος Ανταχανόμ Γκεμπρεγέσους επισημαίνοντας πως «παρά τις αναφορές για αυξημένη παράδοση τροφίμων, δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι εκείνοι που το χρειάζονται περισσότερο λαμβάνουν επαρκή ποσότητα και ποιότητα τροφίμων».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ εξήγησε ότι υπάρχουν περισσότερα από 8.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών που διαγνώστηκαν με οξύ υποσιτισμό, συμπεριλαμβανομένων 1.600 παιδιών με σοβαρό οξύ υποσιτισμό.

«Λόγω της ανασφάλειας και της έλλειψης πρόσβασης, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο δύο κέντρα σταθεροποίησης για σοβαρά υποσιτισμένους ασθενείς» ανέφερε ο Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας πως «η αδυναμία μας να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας με ασφάλεια, σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρού νερού και αποχέτευσης, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο υποσιτισμένων παιδιών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα