ΑΘΗΝΑ
02:55
|
29.09.2024
Κωλοτούμπα; Πάντως δεν θα χρησιμοποιηθούν ουγγρικά κονδύλια και προσωπικό για τη στήριξη του Κιέβου, σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γιένς Στόλτενμπεργκ με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη, 12 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία με την Ουγγαρία ανακοίνωσε πως κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,  ώστε να μην εμποδίσει η Βουδαπέστη τις προσπάθειες της ατλαντικής συμμαχίας να ενισχύσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός [Βίκτορ Όρμπαν] και εγώ συμφωνήσαμε ότι η Ουγγαρία δεν θα εμποδίσει τους άλλους συμμάχους να δεσμευτούν να υποστηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ -ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την ουγγρική πρωτεύουσα- σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Ουγγαρία κατέστησε σαφές στη σημερινή συνάντηση ότι δεν θέλει να μπλοκάρει αποφάσεις στο ΝΑΤΟ, οι οποίες είναι αποφάσεις που μοιράζονται και υποστηρίζονται από τα άλλα κράτη μέλη», είπε ο Όρμπαν σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες στη Βουδαπέστη.

Ακόμη, ο Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ουγγρικά κονδύλια και προσωπικό για την στήριξη του Κιέβου, ενώ, από την πλευρά του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα εμποδίσει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για την παροχή στήριξης προς το Κίεβο.

«Ζήτησα από τον Γενικό Γραμματέα να καταστήσει σαφές ότι κάθε στρατιωτική δράση εκτός της επικράτειας του ΝΑΤΟ μπορεί να είναι μόνο εθελοντικής φύσης, σύμφωνα με τους κανόνες του ΝΑΤΟ και τις παραδόσεις μας», είπε ο Όρμπαν. «Η Ουγγαρία έχει λάβει τις εγγυήσεις που χρειάζεται».

Σε σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και οι ομόλογοί του στο ΝΑΤΟ αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα νέο σύστημα που θα παρέχει πιο σταθερή και μακροπρόθεσμη βοήθεια, αλλά και στρατιωτική εκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα