ΑΘΗΝΑ
22:52
|
28.06.2024
Ολα τα θέματα αιχμής της διεθνούς επικαιρότητα από τους πολέμους σε Γάζα και Ουκρανία ως τη μετανάστευση τίθενται επί τάπητος.
Το Borgo Egnazia
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Μπόργκο Εγκνάτζια στην παράκτια πόλη Σαβελέτρι της Ιταλίας ξεκινά αύριο, 13 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, η 50η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά και οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δε θα είναι μόνοι τους καθώς η ιταλική προεδρία αξιοποίησε την περίσταση προσκαλώντας και άλλους ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων εκείνοι σε Βραζιλία, Τουρκία, Αργεντινή, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κένυα, Τυνησία, Μαυριτανία, Ουκρανία, Ιορδανία και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Παρόν θα είναι επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Αφρικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η ατζέντα της συνόδου

Βασικά θέματα στην ατζέντα διαβουλεύσεων της συνόδου θα είναι ο πόλεμος στη Γάζα και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι δυνατότητες ανάπτυξης στην Αφρική, η κλιματική αλλαγή, η ανάπτυξη, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στις 14 Ιουνίου κεντρικά ζητήματα στη σύνοδο θα είναι η μετανάστευση, η οικονομική ασφάλεια και οι ανταγωνισμοί και οι προκλήσεις σε Ασία και Ειρηνικό. Κατά το κλείσιμο εργασιών της συνόδου θα εκδοθεί Κοινή Ανακοίνωση από τους ηγέτες της Ομάδα των 7.

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου γύρω από τα αποτελέσματα της συνόδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα