ΑΘΗΝΑ
14:41
|
18.06.2024
Η διαμάχη αναζωπυρώνεται μετά την ενσωμάτωση του ChatGPT της Apple στο οικοσύστημα λογισμικού.
Musk και openAI
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαμάχη του Ίλον Μασκ με την αμερικανική εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης OpenAI αναζωπυρώθηκε, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και του X δήλωσε ότι θα «απαγορεύσει τα προϊόντα της Apple στις εταιρείες του», αφού η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενσωματώσει το ChatGPT στις επερχόμενες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος.

Η Apple πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10/6 το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC), όπου η εταιρεία παρουσίασε αναβαθμίσεις στη σειρά λογισμικού της, όπως το iOS 18, το iPadOS 18, το macOS Sequoia και άλλα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone αποκάλυψε το «Apple Intelligence», το υβριδικό και «agentic» σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα αποτελέσει μέρος του οικοσυστήματος λογισμικού της Apple στο εγγύς μέλλον.

Το Apple Intelligence λειτουργεί ως μια προσωπική τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή που μπορεί να ολοκληρώσει μια πληθώρα εργασιών, όπως να βοηθήσει τον χρήστη να γράψει χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τόνους, να συνοψίσει κείμενο και να δημιουργήσει εικόνες και emojis μέσω εισαγωγής κειμένου ή εικόνας, καθώς και να αναλύσει και να βάλει σε σειρά μηνύματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φωτογραφίες για να υπενθυμίσει στον χρήστη επερχόμενες πτήσεις, παραγγελίες, συναντήσεις και άλλα.

Η λύση τεχνητής νοημοσύνης της Apple λειτουργεί κυρίως εντός των ορίων της συσκευής για τη διασφάλιση του απορρήτου των δεδομένων, καθώς η Neural Engine -το τσιπ μηχανικής μάθησης που βρίσκεται στα σύγχρονα Apple A και M series SoCs (system on chips)- είναι επιφορτισμένη με την απάντηση σε προτροπές και την εκτέλεση άλλων εργασιών.

Όμως οι εργασίες που απαιτούν μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για συγκεκριμένους τομείς θα βασίζονται στο ChatGPT, συγκεκριμένα στην έκδοση 4o χωρίς κόστος, για την εκτέλεση πιο δύσκολων εργασιών με τη συγκατάθεση του χρήστη, καθώς και στο «Private Cloud Compute» -τους διακομιστές που κατασκευάζει η Apple για την επεξεργασία AI.

Η ενσωμάτωση του ChatGPT στην εικονική βοηθό Siri και γενικότερα στο οικοσύστημα λογισμικού της Apple προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο Μασκ το χαρακτήρισε «απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyPhoto: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις φωτογραφίες ανηλίκων σε επίσημα έγγραφα

Καλώς Ήρθε το… Ρούβλι

Επιστήμονες των BRICS μελετούν πόλους και ωκεανούς

Εκλογές στην Αγγλία: Υποψήφιος βουλευτής… τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα