ΑΘΗΝΑ
01:30
|
08.09.2024
Σήμερα Πέμπτη 13/6 στις 7μμ, στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Μια ευκαιρία να ακούσουν οι νέοι ότι τίποτα δεν ήταν και δεν είναι δεδομένο.
Την Πέμπτη 13/6 η παρουσίαση του Βιβλίου του Γ. Αλεξάτου «Η Εργατική Τάξη στην Ελλάδα»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Οδός Ακαδημίας & Γενναδίου 8, Αθήνα) θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο βιβλίο του Γιώργου Αλεξάτου «Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Κοινωνική Συγκρότηση και Ταξικοί Αγώνες 1940-1990», το οποίο κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών από τις εκδόσεις «Κουκκίδα».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και την πρωτοβουλία Παλαιών Συνδικαλιστών και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 7μμ, στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Οι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: Ο Δημήτρης Κατσορίδας, ερευνητής ΙΝΕ/ΓΣΕ και συγγραφέας, η Γεωργία Πετράκη, καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, η Δώρα Σταθοπούλου, συνδικαλίστρια και φυσικά ο συγγραφέας του βιβλίου, Γιώργος Αλεξάτος.

Η εκδήλωση αποτελεί και μια αφορμή για τους νέους εργαζόμενους και συνδικαλιστές να γνωρίσουν ότι τίποτα δεν ήταν και δεν είναι δεδομένο και ότι όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς και αιματηρούς ταξικούς αγώνες, επισημαίνουν οι διοργανωτές της βιβλιοπαρουσίασης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Χαρίσης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιώργος Αλεξάτος αποτελεί το είδος του συγγραφέα που έχει αναδειχθεί μέσα από την Εργατική Τάξη, βίωσε τις δυσκολίες και την εκμετάλλευσή της και με το πλούσιο συγγραφικό του έργο, εμπλουτίζει τις γνώσεις της, διδάσκει και διαπαιδαγωγεί τις νέες γενιές συνδικαλιστών, με τις αξίες και τα ιδανικά της, σε μια περίοδο μάλιστα, που αλλάζει η κοινωνική της σύνθεση, ενώ οι αντίπαλοί της, η αστική ιδεολογία και ο νεοφιλελευθερισμός, επιχειρούν να ευνουχίσουν τον ανατρεπτικό και επαναστατικό της χαρακτήρα και να απαξιώσουν την συλλογική της δράση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα