ΑΘΗΝΑ
19:17
|
15.07.2024
Κύριο μέλημα του Βερολίνου είναι πρωτίστως να προστατευτούν τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
Οι σημαίες Γερμανίας και Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τρικλοποδιά» σε σχέδιο της Ε.Ε. για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας φαίνεται πως έβαλε η κυβέρνηση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πως ο βασικός σκοπός του σχεδίου της Ε.Ε. για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας είναι ο έλεγχος των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν μέσα στην τελευταία διετία ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις πιθανές προσπάθειες της Ρωσίας για απόκτηση δυτικής τεχνολογίας.

Ηλιάνα Τεβουνάtevunah

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει, κατά τις πληροφορίες του ARD, «τροποποιήσεις» στο σχέδιο νέων μέτρων καθώς απαιτεί να εξαιρεθούν προβλέψεις για δίωξη των θυγατρικών ξένων εταιριών για παραβίαση του καθεστώτος «περιοριστικών μέτρων» κατά της Μόσχας ή έστω να περιοριστούν αυτά τα μέτρα μόνον σε εταιρίες που παράγουν «συγκεκριμένα προϊόντα» ώστε να προστατευτούν τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις γερμανικές «ενστάσεις» με αποτέλεσμα κάποιοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες να θεωρούν τη Γερμανία «νέα Ουγγαρία» η οποία λόγω της φιλορωσικής στάσης του πρωθυπουργού της, Βίκτορ Όρμπαν, έχει καθυστερήσει αρκετές αποφάσεις για κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ποιες κυρώσεις σχεδιάζει η Ε.Ε.

Σε τι αφορούν όμως τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η Ε.Ε. κατά της Μόσχας;

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές επιδιώκονται νέα εμπόδια σε ρωσικές εξαγωγές LNG που αποφέρουν στη Ρωσία δις. δολάρια διά της απαγόρευσης πρόσβασης ρωσικών πλοίων σε ευρωπαϊκά λιμάνια όπως αυτό του βελγικού Ζεεμπρούγκε από το οποίο εξάγεται ρωσικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο σε άλλες χώρες.

Αξίζει να επισημανθεί πως πρόσφατα η Γερμανία απέτρεψε την ονομασία «NATO Mission Ukraine» γιατί (όπως παρατήρησε εύλογα) θα μπορούσε να εκληφθεί λανθασμένα σαν αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Από την Παλαιστίνη στο Παρίσι με σημαία την Αντίσταση

Τραμπ σε New York Post: «Υποτίθεται πως είμαι νεκρός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα