ΑΘΗΝΑ
01:53
|
08.09.2024
Η Τουρκία παρέδωσε 4Χ4 τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλής χρήσης στην Γεωργία.
Τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων, Vuran 4×4, που κατασκευάζονται από την BMC, παραδόθηκαν στις αμυντικές δυνάμεις της Γεωργίας κατά τη διάρκεια τελετής την Τετάρτη της ταξιαρχίας πεζικού στο Vaziani, κοντά στην πρωτεύουσα Τιφλίδα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρέσβης Ali Kaan Orbay, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Sergo Janelidze, ο ταξίαρχος Irakli Chichinadze, ο γενικός διευθυντής του Στρατιωτικού Εργοστασίου και Ναυπηγείου Διαχείρισης (ASFAT) Behcet Karatas, καθώς και αξιωματούχοι της ASFAT.

«Αυτά τα οχήματα αποτελούν απτή απόδειξη της υποστήριξης της Τουρκίας στην ασφάλεια και την ακεραιότητα της Γεωργίας», δήλωσε ο Orbay στο Anadolu μετά την τελετή.

Αναφερόμενος στην εγχώρια παραγωγή και τις εισροές της Τουρκίας σε ποσοστό έως και 80%, ο Orbay σημείωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Γεωργίας, καθώς ελπίζει στη συνέχιση της συνεργασίας σε κάθε τομέα.

Ο Janelidze δήλωσε ότι η Τουρκία και η Γεωργία συνεργάζονται με επιτυχία στον τομέα της άμυνας εδώ και αρκετό καιρό και ότι η τελετή σηματοδοτεί την ημέρα που η Γεωργία παρέλαβε τεθωρακισμένα οχήματα τύπου ΝΑΤΟ από την Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η μεταφορά όχι μόνο ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της Γεωργίας, αλλά συμβάλλει και στη διμερή συνεργασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα