ΑΘΗΝΑ
13:42
|
18.06.2024
Ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ δε φαίνεται, να έχει σχέση με το ρήγμα που προκάλεσε το 2008 τον καταστροφικό σεισμό στα όρια Αχαΐας-Ηλείας.
Τεχνητή λίμνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβληματισμό αλλά όχι ανησυχία προκαλεί σε σεισμολόγους ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 11 Ιουνίου, στην περιοχή της Αχαΐας καθώς το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ κοντά στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου είναι  ουσιαστικά «αχαρτογράφητο».

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα στην ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Σώκος που είναι παράλληλα και διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο σεισμός έγινε αφενός σε βάθος 20 χλμ, αφετέρου φαίνεται να μην είναι κάτι το ανησυχητικό από τη σεισμική ακολουθία.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Ευ. Σώκος

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση με το ρήγμα που προκάλεσε τον καταστροφικό σεισμό στα όρια μεταξύ Αχαΐας και Ηλείας το 2008 και προκάλεσε δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες και υποδομές.

Επίσης, ο σεισμός κατά τον καθηγητή Ευ.Σώκο δε φαίνεται να σχετίζεται με την τεχνητή λίμνη του φράγματος, καθώς το επίκεντρο εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας τόνισε ότι το φράγμα είναι «ζωσμένο» με δίκτυο σεισμογράφων, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πλήρωσή του με νερό και πως, τεχνητές λίμνες συνδέονται με σεισμικά γεγονότα, αλλά αυτή του φράγματος Πείρου-Παραπείρου είναι μικρή, ωστόσο η ευρύτερη περιοχή είναι πάντα υπό παρακολούθηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί και αγνοούμενοι καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Κίνα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου

Οι μικρές νίκες του μεγάλου κινήματος της Ομπρέλας

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος-Νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα