ΑΘΗΝΑ
01:58
|
08.09.2024
Η εταιρεία πρέπει να σταματήσει την παραγωγή, πώληση, προώθηση, διανομή οποιουδήποτε προϊόντος που περιέχει ταλκ στις ΗΠΑ.
παιδική πούδρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Johnson & Johnson συμφώνησε να καταβάλει 700 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις αξιώσεις για παραπλανητική εμπορική προώθηση και πώληση προϊόντων παιδικής πούδρας και πούδρας σώματος που περιείχαν επικίνδυνο ταλκ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συνασπισμό 42 γενικών εισαγγελέων στις ΗΠΑ και η Νέα Υόρκη θα λάβει 44 εκατομμύρια δολάρια από τη συναινετική απόφαση με την εταιρεία, δήλωσε την Τρίτη σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς.

Η εταιρεία στόχευε επί χρόνια ινστιτούτα αισθητικής και εκκλησίες σε έγχρωμες κοινότητες με διαφημίσεις σχετικά με τα προϊόντα παιδικής πούδρας και πούδρας σώματος που περιείχαν ταλκ, όπως αναφέρεται.

Ενώ το ταλκ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των ωοθηκών και των πνευμονικών προβλημάτων, ο συνασπισμός είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια και την καθαρότητα ορισμένων από τα προϊόντα της στις διαφημίσεις, πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε η εισαγγελέας:

Η στόχευση κοινοτήτων με καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες δεν είναι απλώς παράνομη, είναι πολύ σκληρή. Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να αναιρέσει τον πόνο που προκάλεσαν τα προϊόντα της Johnson & Johnson με ταλκ, αλλά σήμερα οι οικογένειες μπορούν να είναι σίγουρες ότι η εταιρεία θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που προκάλεσε και τα επικίνδυνα προϊόντα της δεν θα βρίσκονται πλέον στα ράφια της Νέας Υόρκης.

Εκτός από την καταβολή 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε 42 πολιτείες σε διάστημα τριών ετών, η Johnson&Johnson συμφώνησε επίσης να σταματήσει οριστικά την κατασκευή, πώληση, προώθηση ή διανομή οποιωνδήποτε προϊόντων που περιέχουν ταλκ είτε απευθείας είτε μέσω τρίτου μέρους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Johnson & Johnson τον Απρίλιο του 2023 συμφώνησε να καταβάλει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 25 χρόνια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι η παιδική πούδρα και άλλα προϊόντα ταλκ της προκαλούν καρκίνο.

Η εταιρεία τον Αύγουστο του 2022 δήλωσε ότι θα σταματήσει την πώληση της παιδικής πούδρας με βάση το ταλκ σε όλο τον κόσμο από το 2023, ενώ αντιμετώπιζε σχεδόν 40.000 αγωγές από καταναλωτές.

Τον Οκτώβριο του 2021, η εταιρεία εκχώρησε τις διεκδικήσεις για το ταλκ στη θυγατρική της, LTL Management, και αργότερα την έθεσε σε καθεστώς πτώχευσης, ενώ ένας δικαστής των ΗΠΑ αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι η εταιρεία μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα της πτώχευσης για να επιλύσει τους ισχυρισμούς πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Ρωσικό εμβόλιο κατά του καρκίνου πέρασε τις προκλινικές δοκιμές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα