ΑΘΗΝΑ
18:05
|
26.06.2024
«Αν υπάρξει προϋπόθεση για εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «όχι» στις διαπραγματεύσεις κορυφής και στα παζάρια πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται ενότητα σε προοδευτικές ατζέντες μέσα στο Κοινοβούλιο και έξω από αυτό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρότρυνε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή προτάσεων νόμου, ενώ παρότρυνε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας και να συνεργαστούν. «Αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή που έχουμε ετοιμάσει. Δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή έδειξε ότι δεν είναι πρόεδρος της «καρέκλας», λέγοντας: «Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».

Ωστόσο, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δούκας για ΠΑΣΟΚ: «Θα είμαι δήμαρχος Αθηναίων με οποιαδήποτε εξέλιξη»

Ισραήλ-Τουρκία: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…

Δουλειά και όχι φαγωμάρα για τις θέσεις στην Ε.Ε. θέλει ο Όλαφ Σολτς

Λιμοκτονεί το 22% του πληθυσμού της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα