ΑΘΗΝΑ
01:43
|
08.09.2024
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας λέει ότι η ενσωμάτωση της ΤΝ θα εξορθολογήσει τις νομικές διαδικασίες, θα βελτιώσει την πρόσβαση σε νομικές πληροφορίες.
Τεχνητή Νοημοσύνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μαρόκο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άρχισε να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) στα δικαστήρια της βορειοαφρικανικής χώρας.

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές παγκοσμίως», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Abdellatif Ouahbi κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Δικαιοσύνης στη Βουλή των Αντιπροσώπων (το πρώτο τμήμα του κοινοβουλίου).

Επιπλέον ανέφερε:

Αγοράσαμε ένα πρόγραμμα AI και το παραδώσαμε στον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για να το διανείμει στους δικαστές. Το πρόγραμμα αυτό μεταγράφει τις αποφάσεις των δικαστών αντί να τις γράφουν χειρόγραφα.

Ο Μαροκινός υπουργός δήλωσε ότι η ενσωμάτωση της ΤΝ αποσκοπεί στο να «διευκολύνει το έργο των δικηγόρων και των δικαστών».

Εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους επαγγελματίες του νομικού κλάδου να αναζητούν αποτελεσματικά σε αρχεία νομικών κειμένων και δικαστικών δεδικασμένων.

Στις 14 Μαΐου, ο Ouahbi δήλωσε ότι το υπουργείο του επεξεργάζεται νόμο για τη ρύθμιση της χρήσης της ΤΝ στο Μαρόκο.

Η νομοθεσία αποσκοπεί στην πρόληψη ζητημάτων παρόμοιων με αυτά που αντιμετωπίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «όπου συχνά δεν γίνεται σεβαστή η ιδιωτικότητα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ouahbi, το Μαρόκο σχεδιάζει να φιλοξενήσει ένα συνέδριο τον Σεπτέμβριο για να διερευνήσει τις διεθνείς πρακτικές ΤΝ και να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της ΤΝ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Μαρόκο ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο σχολείων τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιοποίησης στις πόλεις Taroudant και Berkane, σηματοδοτώντας μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα