ΑΘΗΝΑ
19:38
|
04.07.2024
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας, το νέο μοντέλο προϋποθέτει συμπλήρωση έξι μηνών βασικής στρατιωτικής θητείας.
Γερμανός στρατιώτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία θα εισαγάγει ένα νέο μοντέλο επιστράτευσης για τον στρατό, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο Πιστόριους δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επαναφέρει το μοντέλο γενικής επιστράτευσης της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, αλλά θα επικεντρωθεί στην αύξηση του αριθμού των πρόθυμων νεοσύλλεκτων.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Οι νέοι άνδρες που θα συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια θα λάβουν από εμάς ένα ερωτηματολόγιο που θα περιέχει ερωτήσεις σχετικά με τα προσόντα, τα ενδιαφέροντα, την αγάπη για τον αθλητισμό και το αν ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία στις ένοπλες δυνάμεις.

Πρόσθεσε ότι η συμπλήρωση του εντύπου της έρευνας και η ηλεκτρονική υποβολή του στις αρχές θα είναι υποχρεωτική.

«Οι γυναίκες που κλείνουν τα 18 θα λάβουν επίσης αυτό το ερωτηματολόγιο, αλλά όχι με υποχρέωση, επειδή δεν υπόκεινται σε στράτευση σύμφωνα με το σύνταγμά μας», είπε, αλλά υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για να αυξήσουν τον αριθμό των γυναικών που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό.

Επιπλέον ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή έχουμε 10.000 εθελόντριες που κάνουν στρατιωτική θητεία. Με την εισαγωγή αυτού του νέου μοντέλου, υποθέτουμε ότι θα μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε 5.000 επιπλέον στρατιωτικούς κατά τον πρώτο χρόνο. Στόχος μας είναι ο αριθμός αυτός να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, οι εθελοντές στρατεύσιμοι θα πρέπει να συμπληρώσουν έξι μήνες βασικής στρατιωτικής θητείας και θα μπορούν να υπηρετήσουν έως και 23 μήνες. Οι εθελοντές θα λαμβάνουν μηνιαία στρατιωτική αμοιβή 1800 ευρώ (1950 δολάρια).

Το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών σε 203.000 μέχρι το 2031, από περίπου 181.000 που είναι σήμερα. Η χώρα είχε αναστείλει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία το 2011 και πέρασε σε ένα σύστημα επαγγελματικού στρατού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά του

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Πολωνία: Ζητά Έλληνες συνοριαφύλακες να φυλάνε τα σύνορα με την Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα