ΑΘΗΝΑ
01:53
|
08.09.2024
Η χώρα καλείται επίσης να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 1 εκατ. ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης για μη συμμόρφωση με δικαστική απόφαση για το ίδιο θέμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δικαστήριο της Ε.Ε. διέταξε την Πέμπτη την Ουγγαρία να καταβάλει εφάπαξ ποσό 200 εκατομμυρίων ευρώ (216 εκατομμύρια δολάρια) για «σοβαρή παράβαση» των κανόνων του μπλοκ για το άσυλο.

Σε ανακοίνωσή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι διέταξε επίσης την Ουγγαρία να καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης για «μη συμμόρφωση με απόφαση του Δικαστηρίου».

Επιπλέον πρόσθεσε:

Η παράλειψη αυτή, η οποία συνίσταται στην εσκεμμένη αποφυγή της εφαρμογής μιας κοινής πολιτικής της Ε.Ε. στο σύνολό της, συνιστά πρωτοφανή και εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση του δικαίου της Ε.Ε.

Σκανδαλώδης και απαράδεκτη απόφαση»

«Σκανδαλώδη» και «απαράδεκτη» χαρακτήρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ο συντηρητικός Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ δήλωσε:

Το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν ένα εκατομμύριο ημερησίως (!!!) για το γεγονός ότι υπερασπιστήκαμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «σκανδαλώδες και απαράδεκτο.

Επιπλέον πρόσθεσε πως «Οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται ότι είναι σημαντικότεροι για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα