ΑΘΗΝΑ
13:32
|
26.06.2024
Οι αβεβαιότητες ως προς το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αυξάνονται από τα μακροοικονομικά στοιχεία που δίνουν…
Εξόρυξη πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη μετά τις ισχυρές προοπτικές ζήτησης στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, και τις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες σχετικά με τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Το διεθνές αργό τύπου Brent διαπραγματεύεται στα 82,39 δολάρια ανά βαρέλι στις 10.43 π.μ. τοπική ώρα (0743 GMT), σημειώνοντας αύξηση 0,6% από την τιμή κλεισίματος των 81,92 δολαρίων ανά βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αμερικανική τιμή αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα 78,50 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,8% από την προηγούμενη συνεδρίαση που έκλεισε στα 77,90 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) αργά το βράδυ της Τρίτης έδειξαν μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 2,42 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών της αγοράς για μείωση κατά 1,75 εκατ. βαρέλια.

Η μεγάλη μείωση των εμπορικών αποθεμάτων αργού υποδηλώνει αυξανόμενη ζήτηση που στηρίζει την ανοδική πορεία των τιμών.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) θα δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα αργότερα εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, οι μικτές ενδείξεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ αύξησαν τις αβεβαιότητες σχετικά με το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Τα χαμηλά επιτόκια μειώνουν την αξία του δολαρίου ΗΠΑ σε σχέση με άλλα νομίσματα, αλλά μειώνουν επίσης την τιμή του πετρελαίου, γεγονός που δημιουργεί ισχυρότερη ζήτηση και στηρίζει την περαιτέρω άνοδο των τιμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Επένδυση μαμούθ της Volkswagen στον αντίπαλο της Tesla, Rivian

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα