ΑΘΗΝΑ
13:49
|
20.06.2024
Μια ημέρα μετά την άφιξη ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κούβα, οι ΗΠΑ κάνουν επίδειξη δύναμης.
Το πυρηνοκίνητο USS Helena, έφτασε στα ύδατα κοντά στην αμερικανική βάση χθες Πέμπτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, σε επίδειξη δύναμης, καθώς ένας στόλος ρωσικών πολεμικών πλοίων βρίσκεται στην περιοχή για προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις στην Καραϊβική.

Η Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε ότι το USS Helena, ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο γρήγορης επίθεσης, έφτασε στα ύδατα κοντά στην αμερικανική βάση στην Κούβα χθες Πέμπτη, μόλις μια ημέρα μετά από την άφιξη στον κόλπο της Αβάνας τριών ρωσικών πλοίων που συμμετείχαν σε ασκήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η επίσκεψη του USS Helena αποτελεί ταξίδι ρουτίνας, καθώς το υποβρύχιο ταξιδεύει στην περιοχή της Νότιας Διοίκησης, ανέφεραν οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλα αμερικανικά πλοία παρακολουθούν τις ρωσικές ασκήσεις, οι οποίες αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτιμούν πως δεν αποτελούν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν αποτελεί έκπληξη. Τους έχουμε δει να κάνουν αυτού του τύπου επισκέψεις σε λιμάνια στο παρελθόν», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σάιν, όταν ρωτήθηκε για τις ρωσικές ασκήσεις. «Φυσικά το παίρνουμε στα σοβαρά, αλλά αυτές οι ασκήσεις δεν αποτελούν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κομισιόν: Η απειλή Νασράλα κατά της Κύπρου είναι απειλή εναντίον της Ε.Ε.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 41χρονος που παρέσυρε με αυτοκίνητο την πρώην σύζυγό του

Φωτιές σε Λακωνία και Αττική-Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα σε Ασπρόπυργο και Λαμία (upd)

Μια κατσαρίδα στο εστιατόριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα