ΑΘΗΝΑ
17:02
|
28.09.2024
«Η μόνη χαμένη ψήφος τώρα είναι η ψήφος στους Συντηρητικούς», είπε ο Φάρατζ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
Τα ποσοστά των Συντηρητικών παραμένουν αμετάβλητα στο 18%
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβάδισμα του κόμματος Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ, συγκριτικά με τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, έδειξε για πρώτη φορά δημοσκόπηση στη Βρετανία, ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, και σε αυτή τη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα με διαφορά παραμένει αυτό των Εργατικών, του Κιρ Στάρμερ.

Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση του YouGov -που διεξήχθη για την εφημερίδα Times και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη- έθεσε το Reform UK στο 19%, από το 17% που βρισκόταν προηγουμένως, και το Συντηρητικό Κόμμα αμετάβλητο στο 18%. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα βρέθηκε στην κορυφή της δημοσκόπησης με 37%.

Η έρευνα διεξήχθη σε 2.211 άτομα στις 12-13 Ιουνίου, αφότου ο Σούνακ δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μείωση των φόρων, ύψους 17 δισεκατομμυρίων λιρών, για τους εργαζόμενους στο προεκλογικό μανιφέστο του κόμματός του.

Τα ποσοστά του Reform αυξήθηκαν από τότε που ο Φάρατζ, γνωστός για την επιτυχημένη εκστρατεία του υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι επιστρέφει στο πολιτικό προσκήνιο, αναλαμβάνοντας την ηγεσία του κόμματος.

«Είμαστε σε σημείο καμπής. Η μόνη χαμένη ψήφος τώρα είναι η ψήφος στους Συντηρητικούς, εμείς είμαστε οι αντίπαλοι των Εργατικών και βρισκόμαστε καθ’ οδόν», είπε ο Φάρατζ σε ανάρτησή του στο X.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα