Εκδήλωση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας το κράτος του Ισραήλ – Η στάση μας απέναντι στην πολιτική της εθνοκάθαρσης, του απαρτχάιντ και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων», διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος» και το φοιτητικό σχήμα «Φυσάει Κόντρα», στην αίθουσα Γ του κτιρίου Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανοίγοντας το θέμα της αντιπαράθεσης στο Ισραήλ και τις πολιτικές του στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.
Ομιλητές:
- Shir Hever, ακαδημαϊκός και ερευνητής της πολιτικής οικονομίας της ισραηλινής κατοχής
- Suhad Nierat, φιλόλογος και καθηγήτρια αραβικών
- Αλεξία Τσούνη, σκηνοθέτρια, μέλος της κολεκτίβας FemArtAct
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:
Διανύουμε τον ένατο μήνα της εξελισσόμενης και βάρβαρης ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και προεξαρχόντως αυτού της Γάζας.
Με ως τώρα περισσότερους από 36.000 νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, με τους περισσότερους νεκρούς δημοσιογράφους, γιατρούς, ακαδημαϊκούς, εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων κ.ά. απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική επιχείρηση με ανάλογη διάρκεια ιστορικά, με τον βομβαρδισμό κάθε ακαδημαϊκού ιδρύματος στη Λωρίδα της Γάζας, με την καταστροφή των ζωτικής σημασίας υγειονομικών μονάδων, με τον αποκλεισμό της εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας προς ανακούφιση του 1,5 εκατομμυρίου εκτοπισμένων Παλαιστινίων, το κράτος του Ισραήλ μπροστά στα μάτια μιας εμβρόντητης διεθνούς κοινότητας προβαίνει σε ραγδαία κλιμάκωση των καταστροφικών πολιτικών που χρόνια ασκεί στο λαό της Παλαιστίνης.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το Ισραήλ επιλέγει την εμμονική προσήλωση στο δρόμο της όξυνσης της αντιπαράθεσης, αντί της επίλυσης και αδιαφορεί επιδεικτικά για το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα, τις καταδίκες και τις εντολές διεθνών οργανισμών όπως του ΟΗΕ, του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.
Όλοι και όλες ερχόμαστε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με το ερώτημα του πώς μπορούμε να δώσουμε ώθηση στο αντιπολεμικό κίνημα και να συμβάλλουμε στον αγώνα υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού.