ΑΘΗΝΑ
14:19
|
20.06.2024
Γνωρίστε τον AI Steve, τον υποψήφιο βουλευτή για το Μπράιτον. Έχει εργατικό υπόβαθρο και νοιάζεται για το περιβάλλον.
AI Steve
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο, τεχνητό πρόσωπο εμφανίστε στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου: Ο AI Steve

Ο Στιβ Έντακοτ, ο άνθρωπος πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη (AI), είναι ένας επιχειρηματίας από τη νότια Αγγλία, που θέλει το avatar του να είναι παρών στη Βουλή των Κοινοτήτων ως βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Brighton Pavillion. 

«Δημιουργώ το δικό μου κόμμα, αφού απογοητεύτηκα με το πόσο οι άλλοι δεν έχουν επαφή με τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Έντακοτ σε μια ανάρτηση στο LinkedIn. «Θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω την τεχνολογία για να συνδεθώ άμεσα με τις απόψεις των ψηφοφόρων μου». 

Στον αποκλειστικό ιστότοπο της καμπάνιας του AI Steve, ρωτά τους χρήστες εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε μια ομάδα «δημιουργών» που θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει νέες πολιτικές. Οι πιθανοί ψηφοφόροι το κάνουν αυτό με ένα κλικ στην επιλογή «Μιλήστε στον AI Steve» και μετά συμπληρώνοντας προσωπικές πληροφορίες πριν αλληλεπιδράσουν με το bot. 

Οι υποστηρικτές μπορούν επίσης, να γίνουν επικυρωτές, όπου ο Steve θα τους ζητά να «δαπανούν μόνο λεπτά την εβδομάδα» για να «λειτουργούν ως μηχανισμός ελέγχου για να σταματήσουν τις ανόητες πολιτικές» δίνοντας σε κάθε πρόταση πολιτικής μια βαθμολογία από το ένα έως το δέκα.

«Δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς το μόνο που θα κάνετε είναι να πατήσετε ένα κουμπί για να μιλήσετε με τον χαρακτήρα», τόνισε ο Έντακοτ.

Ο Steve AI επισημαίνει, ότι μόνο πολιτικές με υποστήριξη άνω του 50% θα υιοθετηθούν στην πλατφόρμα του.  «Το AI Steve δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει, ότι οι κάτοικοι του Μπράιτον και Χόουβ έχουν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα ώστε να αφήσουν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν πολιτικές».

Εάν εκλεγεί ο Έντακοτ, θα παρευρεθεί «φυσικά» στη Βουλή, όπου θα ψηφίσει για πολιτικές που βασίζονται στην άμεση ανατροφοδότηση που λαμβάνει η πλατφόρμα AI του.  Ο Έντακοτ περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο με εργατικό υπόβαθρο που «καταλαβαίνει την αξία του χρήματος και εκτιμά πολύ ότι η επιτυχία των επιχειρηματικών του κατορθωμάτων», ανησυχεί επίσης και για το περιβάλλον.

Η Neural Voice, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης όπου ο Έντακοτ είναι ο πρόεδρος, τροφοδοτεί τον Steve AI. Ο Έντακοτ έθεσε υποψηφιότητα για τους Συντηρητικούς το 2022 από το Ρότσντεϊλ και έλαβε 487 ψήφους

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κομισιόν: Η απειλή Νασράλα κατά της Κύπρου είναι απειλή εναντίον της Ε.Ε.

Ισραήλ: Ράπισμα Νετανιάχου στον Χάγκαρι-Τα μαζεύει ο IDF

Τάκης Θεοδωρικάκος: Απαραίτητη η συνεργασία για την αποκλιμάκωση των τιμών

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών κατόπιν αύξησης αποθεμάτων από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα