ΑΘΗΝΑ
22:24
|
21.06.2024
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα σήμερα Παρασκευή 14/6 για το «ρατσιστικό έγκλημα» στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, το οποίο στοίχισε τη ζωή 600 προσφύγων.
Ένας χρόνος από το ναυάγιο της 14/6/2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, Παρασκευή 14/6, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, το οποίο στοίχισε τη ζωή 600 απελπισμένων για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Η τραγική επέτειος θα τιμηθεί με συγκεντρώσεις και πορείες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στις κινητοποιήσεις μνήμης για ένα ατιμώρητο έγκλημα καλούν μεταξύ άλλων σωματεία νοσοκομείων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, φοιτητικοί σύλλογοι, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος, η Κοινότητα Καμερούν, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, η ΚΕΕΡΦΑ, η Νέα Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

Στις 14 Ιούνη,στα Προπύλαια στις 7μμ στο μεγάλο συλλαλητήριο στο ένα χρόνο από το έγκλημα, διαδηλώνουμε και απαιτούμε την τιμωρία της κυβέρνησης και του Λιμενικού που το προκάλεσαν. Την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και στο Πακιστάν θα γίνουν κινητοποιήσεις για δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου. Το κίνημα αλληλεγγύης έχει τη δύναμη να τσακίζει τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης του εγκλήματος της Πύλου. Δεν θα μείνει ατιμώρητο! Άμεση αποφυλάκιση του τελευταίου στη φυλακή αθωωθέντα επιζώντα πρόσφυγα!

Το κάλεσμα των ΝΑΡ, ν.Κ.Α. και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου συμπληρώνεται 1 χρόνος από το ρατσιστικό έγκλημα της Πύλου, το οποίο στοίχισε τη ζωή 600 προσφύγων. Το ΝΑΡ, η ν.Κ.Α. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ενάντια στη συνέχιση της δολοφονικής πολιτικής ΕΕ-Κυβερνήσεων, ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα παλεύουν για να μπει τέλος στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα θανάτου, για να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να καταφύγουν στην προσφυγιά. Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, Όχι στις δολοφονικές επαναπροωθήσεις, στις επιχειρήσεις αποτροπής και στους φράχτες. Να καταδικαστεί η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο, η Ε.Ε. του πολέμου και του ρατσισμού, της frontex. Να καταδικαστεί η συνένοχη και συμμέτοχη κυβέρνηση της ΝΔ και η πολεμική-ρατσιστική πολιτική της, να βάλουμε φρένο στην ακροδεξιά και τις εθνικιστικές-ρατσιστικές σκοταδιστικές αντιλήψεις που δηλητηριάζουν τους λαούς στην ΕΕ και τη χώρα μας. Να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι προετοιμασίες που οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή και νέες τραγωδίες τους λαούς.

Καλούμε την Παρασκευή 14/6: Αθήνα, Προπύλαια, 7.00 μμ, Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 7.00 μμ, Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 7.00 μμ, Γιάννενα, Περιφέρεια, 6.30 μμ, Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας,7.00 μμ, Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 7.00 μμ, Χανιά, Πλατεία Αγοράς 7.00 μμ Ηράκλειο, Λιοντάρια, 6.30 μμ.

Στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία στο Λονδίνο, Παρίσι, Κοπεγχάγη, Χάγη, Βαρσοβία, Βαρκελώνη και Σάββατο 15/6 Καλαμάτα, κεντρική Πλατεία, 6.00 μ.μ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στον τάχα ασφαλή καταυλισμό αλ Μαουάσι

Δύσκολη η νύχτα στην Ηλεία-Νεκρός 55χρονος στο χωριό Μυρτιά που κατέρρευσε στο μέτωπο της φωτιάς (upd)

Από βδομάδα η απόκτηση του προσωπικού αριθμού των νέων ταυτοτήτων

Σχέδιο de facto προσάρτησης τη Δυτικής Όχθης αποκαλύπτουν οι New York Times

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα