ΑΘΗΝΑ
11:04
|
01.07.2024
«Έναν χρόνο μετά η λογική της Ευρώπης φρούριο, των αποτροπών, των πνιγμένων προσφύγων βγήκε ενισχυμένη από την κάλπη των ευρωεκλογών», λέει η Νέα Αριστερά.
Ζητά να αφεθούν ελεύθεροι οι 9 διασωθέντες που κατηγορήθηκαν ως διακινητές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για ένα έγκλημα χωρίς ενόχους.

Συνδέοντας την τραγική επέτειο με το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο κ.Χαρίτσης σημειώνει την άνοδο της ακροδεξιάς υπογραμμίζοντας ότι «η λογική της Ευρώπης φρούριο, των αποτροπών, των πνιγμένων προσφύγων βγήκε ενισχυμένη από την κάλπη των ευρωεκλογών» και προτρέπει σε αγώνα ενάντια στην Ευρώπη των Push Backs

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

«Ακριβώς έναν χρόνο πριν ξυπνούσαμε συγκλονισμένοι από την είδηση του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Τα όσα ζήσαμε εκείνο το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας δεν μπορούν εύκολα να περιγράφουν με λέξεις.

Το δράμα, ο πόνος, η απόγνωση των ανθρώπων που έχασαν ολόκληρες οικογένειες.

Εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν εκείνη τη νύχτα. Ίσως το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Στη θάλασσα που έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο υγρό τάφο για ανθρώπους που αναζήτησαν την ευκαιρία να ζήσουν με ασφάλεια.

Έναν χρόνο μετά η πληγή δεν έχει κλείσει. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Έναν χρόνο μετά οι διασωθέντες, οι συγγενείς των νεκρών ζητούν δικαίωση για ένα έγκλημα χωρίς ενόχους.

Έναν χρόνο μετά η λογική της Ευρώπης φρούριο, των αποτροπών, των πνιγμένων προσφύγων βγήκε ενισχυμένη από την κάλπη των ευρωεκλογών. Το σκοτάδι της ακροδεξιάς απλώνεται παντού.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα απέναντι στην Ευρώπη που δολοφονεί, στην Ευρώπη των Push Backs. Ζητάμε τον σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων, των προσφύγων και μεταναστών, για μια ευρωπαϊκή πολιτική διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου της Καλαμάτας και να αφεθούν ελεύθεροι οι 9 διασωθέντες που κατηγορήθηκαν ως διακινητές».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Εκδήλωση: Από την «Επιχείρηση Barbarossa» στον σύγχρονο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα