ΑΘΗΝΑ
20:56
|
23.06.2024
Η ομάδα εργασίας της BRICS θα μελετήσει τους ωκεανούς και τους δύο πόλους του πλανήτη.
Οικοσύστημα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια συνάντηση της ομάδας εργασίας των BRICS για την επιστήμη και την τεχνολογία των ωκεανών και των πόλων ξεκίνησε στη βορειοδυτική ρωσική πόλη Μουρμάνσκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το περιφερειακό υπουργείο πολιτικής πληροφοριών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου:

Στο πλαίσιο της ρωσικής προεδρίας των BRICS το 2024, το Μουρμάνσκ επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής της έκτης συνάντησης της ομάδας εργασίας για την επιστήμη και την τεχνολογία των ωκεανών και των πόλων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου. Στη Ρωσία, μια τέτοια συνάντηση έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής μόνο στη Μόσχα στις 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Περισσότεροι από 50 επιστήμονες από επτά χώρες – Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική, Βραζιλία, Ιράν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – λαμβάνουν μέρος στη δια ζώσης επιστημονική εκδήλωση. Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα τελευταία επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της ωκεανολογικής και πολικής έρευνας και θα συζητήσουν την ατζέντα των κοινών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της ρωσικής προεδρίας των BRICS. Οργανισμοί από την περιοχή του Μουρμάνσκ θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της πολικής και ωκεανολογικής τους έρευνας.

Οι χώρες BRICS συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας των ωκεανών και των πόλων. Αποστολή της ομάδας εργασίας είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών των BRICS στην επιστήμη των ωκεανών και την πολική έρευνα μέσω κοινών δραστηριοτήτων των κυβερνήσεων, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών ινστιτούτων και των βιομηχανιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

41 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στους 13 συλληφθέντες

Ο Μπάιντεν, η Kaspersky και η κλιμάκωση της παγκόσμιας σύρραξης

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα