ΑΘΗΝΑ
14:51
|
18.06.2024
Εντάσεις σημειώθηκαν μεταξύ της Τζόρτζια Μελόνι και του Εμανουέλ Μακρόν λόγω δηλώσεων για τις αμβλώσεις.
Μακρόν και Μελόνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ένταση αυξήθηκε μεταξύ της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 στην Ιταλία λόγω διαφωνίας για τις αμβλώσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μακρόν δήλωσε ότι οι αμβλώσεις δεν τοποθετήθηκαν στο τελικό σχέδιο του ανακοινωθέντος ως αποτέλεσμα αιτήματος της Ιταλίας.

Ο Μελόνι, απαντώντας, κατηγόρησε τον Μακρόν ότι διεξάγει προεκλογική εκστρατεία και υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα να διαφωνεί με όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί.

«Δεν είναι σωστό να μετατρέπεται η G7 σε πλατφόρμα για προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε.

Αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν την Πέμπτη ότι η ένταση μεταξύ της Μελόνι και του Μακρόν μειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός δείπνου.

Την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής, την Πέμπτη, σημειώθηκε ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ των χωρών της G7 για τις αμβλώσεις με δηλώσεις που θα συμπεριληφθούν στη δήλωση για θέματα που αφορούν την Ουκρανία ή τη Λωρίδα της Γάζας και όχι τις αμβλώσεις.

Τα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η Γαλλία και ο Καναδάς πίεζαν ιδιαίτερα για μια αναφορά στην εγγύηση του δικαιώματος πρόσβασης στην άμβλωση, ενώ η Ιταλία τάχθηκε υπέρ της συζήτησης του θέματος.

Υποστηρίχθηκε επίσης ότι η αναφορά ζητήθηκε ειδικά από τη Γαλλία και τον Καναδά, αλλά πηγές από την Ιταλία επεσήμαναν ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα συνεχίζονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΣΕ: Ελβετικό ενδιαφέρον για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Νότια Κορέα: «Δεκάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα»

Φειδίας Παναγιώτου: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως challenge του YouTube

ΝΑΤΟ: Συζητούν την ενεργοποίηση πυρηνικών όπλων – Τι απαντά το Κρεμλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα