ΑΘΗΝΑ
21:43
|
19.06.2024
Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο απέρριψε πρόταση που παρουσίασε το κόμμα BSW με τίτλο «Όχι όπλα για πόλεμο στη Γάζα, σταματήστε τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ».
Η γερμανική σημαία στο Βερολίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο απέρριψε πρόταση που παρουσίασε το κόμμα Bündnis Sahra Wagenknecht (BSW) με τίτλο «Όχι όπλα για πόλεμο στη Γάζα, σταματήστε τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ», αναφέρει το Middle East Monitor.

Ο βουλευτής του BSW Σεβίμ Νταγκντέλεν τόνισε σε μια συνεδρίαση αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα δεν έχουν πλέον καμία σχέση με την αυτοάμυνα.

Ο Νταγκντέλεν επεσήμανε ότι χιλιάδες παλαιστίνια παιδιά κινδυνεύουν από την πείνα και ότι το κύριο κόμμα που ευθύνεται για αυτό είναι η ακροδεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία εμποδίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σε ομιλία του ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, ο Νταγκντέλεν δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι ντροπή που ένας πολύ μεγάλος συνασπισμός σε αυτό το Σώμα, από τους Πράσινους έως το AfD, αρνείται να επιβάλει στάση όπλων για το Ισραήλ».

Αναφερόμενος σε αναφορές ότι ο ισραηλινός στρατός κατοχής χρησιμοποίησε γερμανικά όπλα και ότι αυτό ήταν έγκλημα πολέμου, ο Νταγκντέλεν επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση: «Συνεχίζει να προμηθεύει αδίστακτα όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ -όπλα πολέμου και οπλισμούς αξίας άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ στην τους τελευταίους μήνες, μόνος. Ως Alliance Sahra Wagenknecht, λέμε βάλτε ένα τέλος σε αυτή τη συνενοχή. Κηρύξτε πάγωμα των όπλων».

Η βουλευτής του Αριστερού Κόμματος (Die Linke) Νικόλ Γκόλκε υποστήριξε την πρόταση, εκφράζοντας: «Αυτή είναι συλλογική τιμωρία δεκάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων».

Η Γκόλκε πρόσθεσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι που βλέπουμε τη γερμανική κυβέρνηση να παίρνει τη μία πλευρά σε αυτή τη σύγκρουση και δεν μπορούμε να συμπάσχουμε όλα τα θύματα αυτού του πολέμου που απαιτούν το τέλος του».

Ο κυβερνητικός συνασπισμός ανανέωσε την υποστήριξή του σε ομιλία του στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα BSW, του οποίου η πρόταση απορρίφθηκε, παίζει ένα «ιδεολογικό παιχνίδι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Λουτρό αίματος αμάχων κοντά στο Κερέμ Σαλόμ

Στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ από απόψε η Κύπρος

Προτεραιότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής δίνει ο Χατζηδάκης

Δούκας: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα