ΑΘΗΝΑ
15:32
|
18.06.2024
Διπλά στάνταρντς όσον αφορά την ανεκτικότητα βλέπει ο Αλγερινός πρέσβης, αναφέροντας την έλλειψή της στην περίπτωση της Γάζας.
Συμβούλιο Ασφαλείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλγερινός απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Αμάρ Μπεντζαμά, επέκρινε την Παρασκευή το αφήγημα μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «ανοχή» εν μέσω των συνεχιζόμενων «πολέμων, συγκρούσεων, κρίσεων, σφαγών και ακόμη και γενοκτονιών στον 21ο αιώνα» σε όλο τον κόσμο.

Στο Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σύνοδος που συζητούσε τον αντίκτυπο της «ανοχής και της αποδοχής» στις διεθνείς απειλές και την ειρήνη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο Μπεντζαμά δήλωσε:

Η ανοχή και η ανεκτικότητα είναι η πιο σημαντική έννοια που μπορεί να έχει η χώρα μας: Η ανεκτικότητα, δεν είναι μια λέξη που ταιριάζει σε αυτή την αίθουσα, όπου συζητάμε σε καθημερινή βάση για πολέμους, συγκρούσεις, κρίσεις, σφαγές και ακόμη και γενοκτονίες στον 21ο αιώνα.

Επισήμανε ότι για να μιλάμε για ανεκτικότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τα μέλη του πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Όπως πρόσθεσε:

Η ανεκτικότητα δεν μπορεί να υλοποιηθεί ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια βάρβαρη επίθεση που διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των κοριτσιών και των παιδιών στη Γάζα και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Τόνισε ακόμη ότι:

Η ανεκτικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη στιγμή που μια από τις πιο κραυγαλέες εφαρμογές της απορρίπτεται από τους Ισραηλινούς επιτιθέμενους, που είναι η λύση των δύο κρατών, αυτούς που τεμάχισαν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, αυτούς που αμφισβητούν τον ευγενή ρόλο του ΟΗΕ.

Ο Μπεντζαμά δήλωσε ότι η ανεκτικότητα θα πρέπει επίσης να παραχωρεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης στους καταπιεσμένους λαούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Οι υπουργοποιήσεις αποδεικνύουν τη φθηνή σας αξία»

ΟΣΕ: Ελβετικό ενδιαφέρον για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Νότια Κορέα: «Δεκάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα»

Φειδίας Παναγιώτου: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως challenge του YouTube

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα