ΑΘΗΝΑ
04:23
|
23.06.2024
Τα ματς συνεχίζονται σήμερα με Ουγγαρία εναντίον Ελβετίας, Κροατία - Ισπανία και Ιταλία - Αλβανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικοδέσποινα Γερμανία νίκησε με 5 – 1 την 10μελή ομάδα της Σκωτίας στην πρεμιέρα του EURO 2024 την Παρασκευή. Ο Φλόριαν Βίρτς πέτυχε το πρώτο γκολ του τουρνουά στο 10ο λεπτό από κοντά, με ασίστ του Joshua Kimmich στο Munich Football Arena για τον Α’ όμιλο.

Η Γερμανία διπλασίασε το προβάδισμα όταν ο Τζαμάλ Μουσιάλα με δεξί σουτ μέσα από το πέναλτι εννέα λεπτά αργότερα. Μετά από μόλις τέσσερα λεπτά, η Γερμανία κέρδισε πέναλτι όταν ο Μουσιάλα ανατράπηκε, αλλά ο βοηθός διαιτητή βίντεο (VAR) έσωσε τη Σκωτία. Η απόφαση ανατράπηκε μετά από έλεγχο του VAR που διαπίστωσε ότι το φάουλ στον Μουσιάλα έγινε εκτός της περιοχής του πέναλτι και κατακυρώθηκε ελεύθερο λάκτισμα.

Η Γερμανία κέρδισε πέναλτι στο 44ο λεπτό μετά από έλεγχο VAR, με τον Ράιαν Πόρτιους να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα για άγριο μαρκάρισμα στον Ιλκάι Γκούντογαν.

Ο Κάι Χάβερτζ μετέτρεψε το πέναλτι σε 3 – 0 και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη γηπεδούχο χώρα να απολαμβάνει ένα άνετο προβάδισμα.

Ο Νίκλας Φούλκρουγκ ήρθε από τον πάγκο στο 63ο λεπτό για να προσθέσει ένα γκολ στο 68ο λεπτό.

Ο Φούλκρουγκ της Borussia Dortmund πέτυχε άλλο ένα γκολ για τη Γερμανία στο 76ο λεπτό, αλλά αυτό ακυρώθηκε από το VAR λόγω οφσάιντ.

Το μοναδικό γκολ της Σκωτίας σημείωσε ο Γερμανός αμυντικός Αντόνιο Ρούντιγκερ, ο οποίος έριξε την μπάλα στα δίχτυα στο οριζόντιο δοκάρι στο 87ο λεπτό, ενώ ο Εμρέ Τζαν με μακρινό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 5 – 1 στις καθυστερήσεις.

Στα σημερινά ματς η Ουγγαρία αντιμετωπίζει την Ελβετία στις 16:00, η Κροατία έχει μία δύσκολη αναμέτρηση καθώς θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη από την Ισπανία στις 19:00, ενώ η Ιταλία παίζει με την Αλβανία στις 22:00.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σερβία: Απειλεί με αποχώρηση από το Euro λόγω αντισερβικών συνθημάτων

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: «Ασημένια» η Γεωργία Δαμασιώτη

Euro 2024: Ολλανδία-Γαλλία το σημερινό ντέρμπι

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Καραλή με 5,92μ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα