ΑΘΗΝΑ
14:51
|
18.06.2024
Το ημερολόγιο του νεκρού φοιτητή εγείρει σοβαρά ερωτήματα περί του αν πρόκειται πράγματι περί αυτοκτονίας ή δολοφονίας.
Νίκος Ντουντουρέκας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Φως στο Τούνελ ασχολήθηκε με την υπόθεση του 19χρονου φοιτητή που βρέθηκε νεκρός τον Ιούλιο του ’22, κατόπιν μήνυσης του πατέρα του κατά παντός υπευθύνου.

Βρέθηκε το ημερολόγιο του 19χρονου φοιτητή βιοιατρικών επιστημών και παραδόθηκε από την μητέρα του στους αρμόδιους για να ερευνηθεί. Μέσα από τις σελίδες του τα στοιχεία που αποκαλύφτηκαν τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα των Αρχών.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr υπήρε αναφορά σε ένα πρόσωπο σκοτεινό, με ρόλο που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, πρωταγωνιστεί στις προσωπικές σημειώσεις του άτυχου Νικόλα. Είναι ολοφάνερο ότι ο νέος πιεζόταν από αυτό το πρόσωπο, κατέγραφε τις βαθύτερες σκέψεις του και προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί.

Η εκπομπή παρουσίασε αποσπάσματα από αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις του άτυχου νέου, που φαίνεται ότι κρύβουν το κλειδί του γρίφου για τον περίεργο θάνατο του.

Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά σε αυτό το πρόσωπο, που συγκεκριμένα έγραφε «Αν μάθουν για μας , θα γίνει χαμός…», ενώ παρακάτω έγραφε πως:

Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις. Όσο και αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα πω όλα , ένα μέρος του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δεν το έκανα. Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα… Ίσως αυτό να έγινε για να μου δείξει ότι είναι ένα θηρίο αυτό που αγαπάω για να με κάνει να συμπεριφερθώ σαν ένας ήρωας. Πρέπει να μην δίνω πολύ σημασία και να συμπεριφέρομαι χωρίς συναίσθημα…να χρησιμοποιώ μαγεία να τους πληγώσω. Εν τω μεταξύ παραμένω ασφαλής και συναισθηματικός.

 Ο Νικόλας περιγράφει στην συνέχεια μια «λάθος» κίνηση του, που απέφερε απρόσμενα αποτελέσματα.

Ξέρεις κάτι δεν είναι δικό μου λάθος που οδηγούσε σαν βλάκας αλλά είναι δικό μου λάθος που αντέδρασα και έκανα χειρονομία ..Ειλικρινά του άξιζε, όμως αν συνεχίσω να αντιδρώ έτσι  μπορεί να βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση… Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία να πάρω ένα μάθημα. Όχι μόνο δεν βρέθηκα μπλεγμένος αλλά νομίζω ότι άρχισε να με ζηλεύει λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και όχι μόνο.

 Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αναφέρει ο Νικόλας σε άλλο σημείο του ημερολογίου του.

Αισθάνομαι παραμελημένος, ότι με παίρνει για δεδομένο και με εκμεταλλεύεται. Απαντά  στα σίγουρα όπως πάντα. Δεν θα ανεχτώ περισσότερα. Πρέπει να επικεντρωθώ στις σπουδές μου. Αφιερώνω την ενέργεια μου και καταβάλλω προσπάθεια σε αυτό. Σε βλέπω να κοιτάς.

Η κατάσταση που βιώνει ο Νικόλας μοιάζει αδιέξοδη και γράφει πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα. Σκοπός του είναι να φύγει στην Αγγλία.

Ακόμα ονειρεύομαι  να  πηγαίνω στην Αγγλία και να ζώ μια άνετη ζωή εκεί .Συνεχώς σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα από αυτά που ζώ τώρα. Όλα όσα θέλω είναι ένα δικό μου μέρος . Είναι τόσο πολύ αυτό που ζητάω; Ο σκοπός μου είναι αυτός …

Όμως το πρόσωπο-κλειδί στην ζωή του παραμένει σημαντικό και όποιος προσπαθεί να προδώσει την μυστική του ταυτότητα τον βρίσκει απέναντι. Γράφει:

Διάβασα τα ταρώ πριν από δυο ημέρες και το συμπέρασμα που έβγαλα με σόκαρε. Όχι μόνο με τρόμαξαν αλλά μου επανάφεραν στο μυαλό μου σκοτεινές μνήμες… Ήταν ηλίθιο από την πλευρά τους. Συμφωνώ. Θέλω να υποφέρουν. Γιατί τώρα; Είχαμε κάποια διένεξη πριν δύο τρεις εβδομάδες. Γιατί τώρα; Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω. Θα σιγουρέψω  ότι όποιος το έκανε θα…

Στο ημερολόγιο δεν λείπουν οι αναφορές του φοιτητή στην σχέση του με τη μητέρα του:

Σήμερα υπήρξα πολύ επιθετικός… Και πιστεύω ότι είναι περισσότερο από το σκορπιό και μάλλον έχει να κάνει με αυτό. Όπως και να έχει θα πρέπει να το προσέξω. Πολλοί θα με αποκαλούσαν εγωιστή, άλλοι κακό γιο, η ίδια μου η μάνα με αποκαλούσε αγνώμονα…στο παρελθόν αλλά όχι τώρα… Ίσως καταλαβαίνει πραγματικά ότι έχω αφεθεί. Διαθέσιμος μόνο όταν χρειάζεται…Θα βελτιωθεί λίγο, λίγο .Αύριο είναι μια νέα ημέρα.

Το μεγαλύτερο μέρος των γραπτών κειμένων με τις προσωπικές σκέψεις του άτυχου νέου που βρέθηκαν στον τόπο του μαρτυρίου, βρίσκονται ήδη στα χέρια ειδικών που θα κληθούν να τα αποκρυπτογραφήσουν, να τα ερμηνεύσουν και να τα αξιοποιήσουν.

Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε ένα ακόμη στοιχείο που εκτιμούν ότι είναι σημαντικό. Σε κάποιες από τις χειρόγραφες σημειώσεις εντοπίστηκε ένας γραφικός χαρακτήρας που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

 «Εκείνη την ημέρα έλεγε για κάποιον που θα παρατούσε»

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τη φίλη του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα, Νικόλα Ντουρτουρέκα, που τον είδε τελευταία εκείνη την μοιραία νύχτα.

Θυμάμαι ότι είχε πει για κάποιον και ότι θα τα παρατούσε. Τον έβλεπα με απογοήτευση. Έτσι όπως τον άκουσα κατάλαβα ότι ήταν κάτι που δεν ήθελε να συζητήσει. Δεν μου φαινόταν σαν να θέλει να μιλήσει. Έλεγε ότι όλοι βγαίνουν σκάρτοι.

Η κοπέλα μιλάει για τα σχέδια τους τις επόμενες μέρες.

Είχαμε βγει και την προηγούμενη εβδομάδα και είχαμε κανονίσει να ξαναβρεθούμε και μάλιστα είχαμε κάνει σχέδια για το μέλλον. Οπότε το όλο γεγονός ήταν σοκαριστικό. Υπέθεσα ότι εκείνη την νύχτα θα πήγαινε σπίτι, ότι ήταν κουρασμένος και ήθελε να κοιμηθεί. Όση ώρα ήμασταν μαζί στο αυτοκίνητο, δεν είδα να τον καλούν στο τηλέφωνο.

Η μήνυση – «φωτιά» του πατέρα.

Εισαγγελική διερεύνηση εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του γιου του και άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου ζητά από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης ο Λουκάς Ντουρντουρέκας, o πατέρας του 19χρονου Νικόλα που βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας, στο σπίτι όπου έμενε στα Σπάτα .

Σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία ο πατέρας  του θύματος παρουσιάζει νέα στοιχεία και για πρόσωπα που δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και αναδεικνύει  τα κενά και τις παραλείψεις κατά την προανακριτική διαδικασία που οδήγησαν σε πρώιμο όπως λέει χαρακτηρισμό του θανάτου ως αυτοχειρία.

Στην μήνυσή του σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Τελέστηκαν σημαντικές παραλήψεις κατά τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού. Το νεκρό σώμα του υιού μου μετακινήθηκε από το σημείο που βρέθηκε.

Ουδέποτε εκλήθη στο σημείο του συμβάντος ιατροδικαστής παρά μόνο διενεργήθηκε νεκροψία νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Τα κορδόνια με τα οποία βρέθηκε απαγχονισμένος ο υιός μου αποκόπηκαν και μάλιστα με ένα εργαλείο κοπής του κλειδαρά που είχε κληθεί στο σημείο.

Ο ιατροδικαστής δεν εξέτασε τα κορδόνια με το σώμα και τη θέση τους σε σχέση με αυτό ενώ ταυτόχρονα τα κορδόνια υπέστησαν αλλοιώσεις ενδεχομένως όπως το μέγεθος και την ποιότητά τους.

Ο πατέρας κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα ντοκουμέντο-ιδιόχειρο σημείωμα του γιου του που δεν υπάρχει στην δικογραφία. Αναφέρεται και σε ένα πρόσωπο που την περίοδο που βρέθηκε νεκρός ο Νικόλας βρισκόταν στο σπίτι των Σπάτων και δεν έχει καταθέσει.

Βρέθηκε  ιδιόχειρο σήμερα του θανόντος υιού μου γραμμένο στην αγγλική γλώσσα το οποίο ανέφερε «αν μάθουν για εμάς ποιος είσαι θα γίνει χαμός». Η σημείωση αυτή του θανόντος υιού μου υποδηλώνει ότι ενδεχομένως σχετιζόταν με άτομο γνωστό στο περίγυρο του και η σχέση τους αυτή ήταν άκρως μεμπτή. Για το λόγο τούτο πρέπει να διερευνηθεί πιο άτομο όταν αυτό και ποια ακριβώς η μεταξύ τους σχέση.

Το στοιχείο αυτό βρέθηκε στις σημειώσεις του γιου μου που κρατούσε ημερολόγιο και το είδαμε εγώ ο γιος μου Βασίλειος Εφραίμ και η μητέρα του Βάζου Χριστίνα που θα προσκόμιζε στο Α.Τ. Σπάτων όλα τα ημερολόγια και χειρόγραφες σημειώσεις του γιου μας προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας για τη συνθήκες που βρέθηκε νεκρός. Στη δικογραφία όμως δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο.

Μαζί με τη μητέρα του συγκατοικούσε εκείνη την περίοδο κάποιες ημέρες της εβδομάδας στην οικία της στα Σπάτα ο τότε σύντροφός της. Το αυτοκίνητό του βρισκόταν στο σπίτι που βρέθηκε ο νεκρός ο υιός μου. Πρέπει να διερευνηθεί αν τυχόν υπέπεσε στην αντίληψή του από το βράδυ της 13/7/2022 μέχρι το πρωί της 14/07/2022 που βρέθηκε νεκρός ο γιος μου Νικόλαος οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα καθώς ο συγκεκριμένος δεν έχει κληθεί ως σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η μαρτυρία του είναι πολύ σημαντική.

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα αναφέρεται και σε ένα ακόμη πρόσωπο-κλειδί που δεν έχει καταθέσει στις αρχές .Πρόκειται για την θεία της πρώην συζύγου του σύμφωνα με την οποία μίλησε στο τηλέφωνο μαζί της ο Νικόλας εκείνο το πρωί λίγο πριν βρεθεί νεκρός. Εκείνη μιλά σήμερα για πρώτη φορά στο Τούνελ και δίνει την δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Είναι σχεδόν ανέφικτο, ο ενδεχόμενος δράστης (ή και δράστες) να κατάφερε να σκηνοθετήσει όλο αυτό το σκηνικό απαγχονισμού και να διαφύγει σε διάστημα περίπου μόλις μιάμισης ώρας.( από περίπου 10:15 που σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του ο γιος μας μίλησε στο σταθερό με τη θεία της Ζωή Καλογεροπούλου ως και τις 11:45 που φτάνει στο σπίτι ο έτερος γιος μας)

Πιθανότατα με βάση τα ευρήματα της ιατροδικαστικής ο θάνατος του υιού μου επήλθε αρκετές ώρες νωρίτερα. Ακόμη και στην περίπτωση που το γεγονός του θανάτου συνέβη πρωί εκείνος που ευθύνεται γνώριζε εξαιρετικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της οικίας στα Σπάτα και ήταν απόλυτα εξοικειωμένος με το χώρο . Πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς το περιβάλλον του γιου μου.

Ο πατέρας ζητά να καταθέσουν εκ νέου συμπληρωματικά  όλοι οι μάρτυρες μαζί τα πρόσωπα που δεν το έχουν ήδη κάνει…

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας και οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων δεν συνάδουν μεταξύ τους… Για αυτό και αιτήθηκα να κληθούν εκ νέου συμπληρωματικά η μητέρα του Νικόλαου ο γιος μας Βασίλειος και ο κλειδαράς ο οποίος προέβη σε διαφορετική περιγραφή των γεγονότων στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» σε σχέση με τα όσα κατέθεσε στις Αστυνομικές Αρχές. Να καταθέσουν για τις ακριβείς  συνθήκες κατά τις οποίες  βρέθηκε η σορός του άτυχου γιου μου , το σκηνικό του απαγχονισμού καθώς και για τη μετακίνησή της σορού από τον ντουλάπι όπου βρέθηκε κρεμασμένος.

Κατά τον πατέρα του φοιτητή υπάρχουν ακόμη αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα και ζητά από την δικαιοσύνη να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και κυρίως η αναπαράσταση του σκηνικού απαγχονισμού από ειδικό πραγματογνώμονα ιατροδικαστή προκειμένου να εξαχθούν πολύτιμα για την διαλεύκανση της υπόθεσης συμπεράσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Frontex: Επιβεβαιώνει την απαγωγή προσφύγων από μασκοφόρους στην Κω

Νότια Κορέα: «Δεκάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα»

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη στο Δημόσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα