ΑΘΗΝΑ
04:43
|
26.06.2024
Μια μόνιμη διευθέτηση της σύγκρουσης πρέπει να περιλαμβάνει και τα δύο μέρη, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης για την Ουκρανία στην Ελβετία.
Το θέμα του «πώς και πότε θα εμπλακεί η Ρωσία» παραμένει ανοικτό, παραδέχθηκε η πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και οικοδέσποινα της συνόδου κορυφής, Βιόλα Άμχερντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μόνιμη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να περιλαμβάνει και τα δύο μέρη, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης για την Ουκρανία στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας, το οποίο διάβασε η Ελβετίδα Πρόεδρος Βιόλα Άμχερντ, μεταδίδει το TASS.

«Πιστεύουμε ότι η επίτευξη ειρήνης απαιτεί τη συμμετοχή και τον διάλογο μεταξύ όλων των μερών», αναφέρει το έγγραφο.

«Ένα βασικό ερώτημα παραμένει: Πώς και πότε μπορεί να συμπεριληφθεί η Ρωσία στη διαδικασία;» είπε η Ελβετίδα πρόεδρος.

Σύμφωνα με την Άμχερντ, οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη έθεσαν σημαντικούς στόχους και συμφώνησαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή. «Πρώτον, οποιαδήποτε χρήση της πυρηνικής ενέργειας και των πυρηνικών εγκαταστάσεων πρέπει να είναι ασφαλής, ασφαλής, προστατευμένη και περιβαλλοντικά ορθή. Δεύτερον, η επισιτιστική ασφάλεια δεν πρέπει να οπλίζεται με κανέναν τρόπο. Τα πολιτικά λιμάνια και οι υποδομές του πολιτικού λιμανιού είναι απαράδεκτα. Τρίτον, όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου πρέπει να απελευθερωθούν με πλήρη ανταλλαγή. Όλα τα παιδιά που απελάθηκαν και εκτοπίστηκαν παράνομα, και όλοι οι άλλοι Ουκρανοί πολίτες που κρατήθηκαν παράνομα, πρέπει να επιστραφούν στην Ουκρανία», αναφέρει το έγγραφο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις 14 Ιουνίου ότι μια ειρηνευτική λύση στην ουκρανική σύγκρουση είναι αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και έναν ειλικρινή διάλογο μαζί της. Είπε ότι η διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία θα περιοριστεί σε γενική ρητορική και μια νέα δέσμη κατηγοριών κατά της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν αποτροπή πολέμου στον Λίβανο λέει ο Λόιντ Όστιν

Το (μάλλον) αίσιο τέλος της ιστορίας του Ασάνζ

Η σημασία της απελευθέρωσης του Ασάνζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα