ΑΘΗΝΑ
04:00
|
26.06.2024
Η Adidas έχει ξεκινήσει έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι ορισμένα από τα ανώτερα στελέχη της στην Κίνα εμπλέκονται σε δωροδοκία μεγάλης κλίμακας «εκατομμυρίων ευρώ».
Η Adidas έκανε μια αλλαγή ηγεσίας στην Κίνα το 2023 σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τις πωλήσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διεθνής μάρκα ενδυμάτων Adidas έχει ξεκινήσει έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι ορισμένα από τα ανώτερα στελέχη της στην Κίνα εμπλέκονται σε δωροδοκία μεγάλης κλίμακας που αφορούσε «εκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με έκθεση των Financial Times (FT), αναφέρει το Al Jazeera.

Η έρευνα ξεκίνησε αφού η εταιρεία έλαβε καταγγελία πληροφοριοδότη, ανέφερε την Κυριακή η FT.

Η ανώνυμη επιστολή, η οποία ισχυρίζεται ότι γράφτηκε από «υπαλλήλους της Adidas China», κατηγορούσε αρκετούς υπαλλήλους της εταιρείας στην Κίνα ότι έλαβαν μίζες από εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών με τους οποίους συνεργάζεται.

Ένας ανώτερος διευθυντής από διαφορετικό τμήμα φέρεται επίσης να έλαβε «εκατομμύρια μετρητά από προμηθευτές και φυσικά αντικείμενα όπως ακίνητα», ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την έρευνα.

Πρόσθεσε ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν κατονομάστηκε.

«Αν και οι ανώνυμοι συντάκτες της επιστολής δεν παρείχαν αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους για διαφθορά, φαίνεται να είναι καλά ενημερωμένοι για εξαιρετικά ευαίσθητα και εμπιστευτικά εσωτερικά ζητήματα» που χρήζουν πλήρους έρευνας, ανέφερε η έκθεση.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε επίσης στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κατήγοροι αναφέρουν ότι στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου διευθυντή που ασχολείται με τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ στην Κίνα, συμμετείχαν στη δωροδοκία.

Η Adidas αναγνώρισε ότι έλαβε την ανώνυμη καταγγελία και είπε ότι διερευνά το θέμα μαζί με εξωτερικό νομικό σύμβουλο.

«Η Adidas λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς για πιθανές παραβιάσεις συμμόρφωσης και είναι ξεκάθαρα δεσμευμένη στη συμμόρφωση με τους νομικούς και εσωτερικούς κανονισμούς και τα ηθικά πρότυπα σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της σε απάντηση ερωτήματος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η Adidas είπε ότι δεν μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η εταιρεία έκανε μια αλλαγή ηγεσίας στην Κίνα το 2023 σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τις επιχειρήσεις μετά την πτώση που υπέστη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κάποτε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και εξαιρετικά κερδοφόρα αγορά της Adidas, οι Κινέζοι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στην εταιρεία τα τελευταία χρόνια λόγω της άρνησής τους να αγοράσουν βαμβάκι από την περιοχή Xinjiang, όπου ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η βιομηχανία περιλαμβάνει καταναγκαστική εργασία.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ανάκαμψη στις πωλήσεις στην Κίνα, προβλέποντας διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Οι πωλήσεις του γερμανικού γίγαντα αθλητικών ειδών στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 8% το πρώτο τρίμηνο, ανέφερε νωρίτερα η εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Οι εμπορικές κόντρες στο επίκεντρο του διεθνούς φόρουμ στο Ντάλιαν Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα