ΑΘΗΝΑ
07:42
|
25.06.2024
Πρόεδρος την περίοδο 2012-2017, εγκατέλειψε την εξουσία με επίπεδα ρεκόρ αντιδημοφιλίας και επιστρέφει με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.
Σε συνέντευξη Τύπου, το Σάββατο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για το κοινοβούλιο, ανακοίνωσε χθες Σάββατο, ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, αιφνιδιάζοντας φίλους και εχθρούς, σε μια τελευταία πολιτική ανατροπή μετά την απροσδόκητη προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον διάδοχό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ολάντ, πρόεδρος της Γαλλίας την περίοδο 2012-2017, που εγκατέλειψε την εξουσία με επίπεδα ρεκόρ αντιδημοφιλίας, καθώς τον μισούν τμήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά ακόμη και η ίδια η σοσιαλιστική ηγεσία τον αντιμετωπίζει με καχυποψία, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, τη σύμπραξη των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Ο πρώην πρόεδρος περιέγραψε την επιστροφή του στο προσκήνιο ως «μία  εξαιρετική απόφαση για μια εξαιρετική κατάσταση», τονίζοντας ότι δεν επιδιώκει τίποτα για τον εαυτό του παρά να προσφέρει, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον σάλο που έχει προκύψει από τις τελευταίες του εμφανίσεις στα ΜΜΕ και τις εικασίες ότι μπορεί να προσβλέπει σε μια επιστροφή στο παλάτι των Ηλυσίων.

Ο Ολάντ έχει ήδη υποστηρίξει τη νέα ευρεία αριστερή συμμαχία, λέγοντας ότι «πρέπει όλοι να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η ακροδεξιά δεν θα έρθει στην εξουσία στη Γαλλία».

Επισήμως, το Σοσιαλιστικό Κόμμα αντέδρασε ψύχραιμα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας, με τον επικεφαλής της εκλογικής του επιτροπής Πιερ Ζουβέ να δηλώνει απλώς ότι «έλαβε γνώση» της υποψηφιότητας, αλλά πληροφορίες από το εσωτερικό του κόμματος κάνουν λόγο για αναταραχή, παρότι αναγνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή στήριξη της Συμμαχίας ενάντια στην ακροδεξιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Thessaly & Evros Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Εκδήλωση: «Παλαιστίνη-γεωγραφίες του εποικισμού»

Ο αγώνας των εργαζομένων της Fieratex ως «όαση» μέσα στην απέραντη «έρημο» ανεργίας και επισφάλειας

Γαλλία-δημοσκόπηση: Η άκρα δεξιά διατηρεί ευρύ προβάδισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα