ΑΘΗΝΑ
11:39
|
26.06.2024
Η προσευχή τελέστηκε από τον Αιγύπτιο ιμάμη Μοχάμεντ Ελ Ζαχάμπι, πρόεδρο της Θρησκευτικής Επιτροπής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.
Το Γενί τζαμί χτίστηκε το 1902 και χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, παραχωρήθηκε στους μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης το Γενί Τζαμί, γνωστό ως παλαιό αρχαιολογικό μουσείο, προκειμένου να προσευχηθούν -ελλείψει άλλου χώρου λατρείας- για τη γιορτή της Θυσίας του Αβραάμ (Eid al Adha).

«Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους μουσουλμάνους. Σήμερα εκδηλώθηκε μεγαλύτερο ενδιαφέρον μουσουλμάνων από την πρώτη φορά που παραχωρήσαμε τον χώρο», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του τμήματος μουσουλμανικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Μαίρη Κυρίτση και διευκρίνισε πως, «περίπου 130 άτομα προσήλθαν σήμερα, σχεδόν οι διπλάσιοι από την προηγούμενη φορά, ανάμεσα τους και πολλές οικογένειες, γυναίκες με παιδιά».

Η προσευχή τελέστηκε από τον Αιγύπτιο ιμάμη Μοχάμεντ Ελ Ζαχάμπι, πρόεδρο της Θρησκευτικής Επιτροπής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και την παρακολούθησαν πιστοί, μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, καθώς και επισκέπτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Την επιστράτευση υπερορθόδοξων Εβραίων αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Το «σχίσμα» του Αρχιεπισκόπου Βιγκανό συνταράσσει το Βατικανό

Disiecta Membra #18: Ο Παπανώτας, το μαγικό των λέξεων και ο «επιτελεστικός λόγος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα