ΑΘΗΝΑ
17:16
|
26.06.2024
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε σε ανώτερους αξιωματικούς των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αρμόδιους για το τμήμα της Γάζας, αλλά δεν ελήφθη υπόψη.
Ισραηλινοί στρατιωτικοί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έγγραφη αναφορά της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του ισραηλινού στρατού με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2023 προειδοποιούσε με ακρίβεια για τις επιθέσεις  που εξαπέλυσε στο Νότιο Ισραήλ η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι συντάκτες της έκθεσης προειδοποιούσαν πως η Χαμάς εκπαιδεύεται για μείζονος κλίμακας εισβολή στο Ισραήλ στη διάρκεια της οποίας θα έπαιρναν μεγάλο αριθμό εκατοντάδων ομήρων.

Μολονότι το έγγραφο κοινοποιήθηκε σε ανώτερους αξιωματικούς των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αρμόδιους για το τμήμα της Γάζας, αυτό δεν ελήφθη υπόψη.

Τις πρώτες μέρες της επίθεσης η κυβέρνηση Νετανιάχου και η ηγεσία του στρατού είχαν ισχυριστεί ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί για μια επικείμενη προγραμματισμένη εισβολή εκείνη τη στιγμή.

Πληροφορίες για το έγγραφο αυτό μετέδωσε πρώτο το δίκτυο ΚΑΝ της ισραηλινής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αναμετέδωσαν οι ισραηλινές εφημερίδες The Times of Israel και Jerusalem Post.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Λιμοκτονεί το 22% του πληθυσμού της Γάζας

Άρειος Πάγος: Κλήθηκαν δύο άτομα ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Νίκη των διαδηλωτών στην Κένυα- Ο Πρόεδρος Ρούτο απέσυρε το νομοσχέδιο για τους φόρους

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα