ΑΘΗΝΑ
14:17
|
26.06.2024
Το δημοσίευμα με τίτλο: «Το ελληνικό Λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν» καταγγέλλει τον θάνατο 43 μεταναστών στα χέρια του Λιμενικού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί στις δηλώσεις του Δημήτρη Μπαλτάκου που επικαλείται το BBC
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διέψευσε την έρευνα του BBC ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όταν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για το σημερινό πρωτοσέλιδο του μέσου, σύμφωνα με το οποίο το Ελληνικό Λιμενικό ευθύνεται για τον θάνατο 43 μεταναστών στη Μεσόγειο, τα τελευταία τρία χρόνια.


«Κάθε καταγγελία ερευνάται και σε επίπεδο δικαιοσύνης. Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται. Τον τελευταίο χρόνο χάρις στην καλή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, έχει εξαρθρωθεί σημαντικός αριθμός διακινητών. Το ελληνικό λιμενικό έχει δείξει την εντελώς αντίθετη εικόνα. Σώζουν καθημερινά δεκάδες ζωές και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αμφισβητώντας τα όσα κατήγγειλαν οι πηγές του βρετανικού μέσου.

 Υπογραμμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε κανένα σχόλιο για την παραδοχή του πρώην Λιμενικού, Δημήτρη Μπαλτάκου, την οποία μεταδίδει το BBC  ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή προχωρά σε παράνομες επαναπροωθήσεις, πρακτική που αποτελεί «διεθνές έγκλημα».

«Παρακολουθούμε κάθε δημοσίευμα και κάθε έρευνα, αλλά όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται», επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα