ΑΘΗΝΑ
14:37
|
26.06.2024
Η ανακοίνωση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου έρχεται λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η μισή παραγωγική ικανότητα της χώρας του έχει καταστραφεί.
Η Καμάλα Χάρις με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δέσμευση των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη του ενεργειακού τομέα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία, στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την ίδια, το νέο πακέτο βοηθείας 1,5 δισ. δολαρίων (1,4 δισ. ευρώ), θα βοηθήσει στην επισκευή των ενεργειακών υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές, κατά την διάρκεια του πολέμου. Η ανακοίνωση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου έρχεται λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η μισή παραγωγική ικανότητα της χώρας του έχει καταστραφεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τις δυτικές χώρες να παράσχουν περισσότερη βοήθεια, αναφορικά με την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, για την προστασία τόσο των ενεργειακών υποδομών όσο και των αστικών κέντρων.

Υπογραμμίζεται ότι οι εταιρείες ενέργειας της Ουκρανίας αναγκάστηκαν να θεσπίσουν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της χώρας, λόγω της μειωμένης παραγωγής.

Το πακέτο περιλαμβάνει 500 εκατομμύρια δολάρια για ενεργειακή βοήθεια και 324 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα ανακατευθυνθούν για έκτακτες ενεργειακές ανάγκες, ανέφερε δήλωση του Λευκού Οίκου.

Άλλα 369 εκατομμύρια δολάρια έχουν δεσμευτεί ως ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθηθούν εκτοπισμένα άτομα και κοινότητες που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση, ενώ υπάρχουν σχέδια για αποστολή επιπλέον 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή σωστικού εξοπλισμού στους συνοριοφύλακες και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα